На Донбасі загинув український військовий
Україна

На Донбасі загинув український військовий

16 вересня 2020, 09:30
0
0
Сподобалось?
0

На Донбасі за добу зафіксували три порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру ООС у Фейсбуку.

Зокрема, режим припинення вогню противник порушив поблизу населеного пункту Причепилівка.

«В бік наших позицій ворог здійснив неприцільний постріл з підствольного гранатомета. Вогнева провокація не становила загрози нашим захисникам, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували», - зазначається в повідомленні.

У прес-центрі також повідомили, що у районі тимчасово окупованого населеного пункту Калинове ворог здійснював інженерне обладнання позицій у бік наших підрозділів біля Попасної. А неподалік населеного пункту Водяне виявлено проліт БПЛА противника із перетином лінії розмежування.

Безпілотник був подавлений українськими засобами радіоелектронної боротьби. Це унеможливило його подальше застосування. Окрім того, під час проведення інженерних робіт один український захисник підірвався на невідомому вибуховому пристрої поблизу Водяного. Воїн отримав поранення середнього ступеня важкості.

Також у районі населеного пункту Шуми внаслідок вибуху гранати типу РГД-5, встановленої, імовірно, у вигляді розтяжки, отримали поранення двоє військовослужбовців.

«Усіх поранених було доставлено до лікувальних закладів, їхній стан – стабільний і задовільний», - йдеться в повідомленні. З початку цієї доби, 16 вересня, у районах відповідальності українських бригад зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню.

«Так, поблизу населеного пункту Катеринівка збройні підрозділи Російської Федерації здійснили неприцільний постріл із підствольного гранатомета», - зазначили в прес-центрі.

Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат і поранень унаслідок пострілу немає.

«Проте, на жаль, унаслідок необережного поводження із гранатою в районі Новотошківського загинув військовослужбовець. Обставини з’ясовуються. На місці події працює керівний склад бригади та робоча група військової служби правопорядку ЗСУ», - підсумували в прес-центрі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися