В Україні збільшили штрафи для ухилянтів від армії
Україна

В Україні збільшили штрафи для ухилянтів від армії

16 вересня 2020, 12:41
0
0
Сподобалось?
0

Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт щодо збільшення штрафів за ухилення від мобілізації, визначений главою держави як невідкладний.

За збільшення розміру штрафних санкцій законопроєктом № 3553 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку" проголосували 226 депутатів, пише Укрінформ

При порушенні військового обліку військовозобов'язаним, а також тим, хто потрапляє під заклик і резервістам, доведеться заплатити від 510 до 810 гривень (до цього від 85 до 119 гривень).

При повторному вчиненні порушення - від 850 до 1700 гривень.

За порушення законодавства про оборону, мобілізаційної підготовки та мобілізації – штраф від 1700 до 3400 гривень і для посадових осіб – від 3400 до 5100 гривень.

Повторно – від 3400 до 5100 гривень, для посадових осіб від 5100 до 8500 гривень.

Якщо призовники, резервісти та військовозобов'язані навмисне зіпсують військово-облікові документи, їх чекає штраф від 510 до 850 гривень, за порушення - від 850 до 1700 гривень.

Зі списку адмінпорушень вилучено низку статей, зокрема, про неявку на виклик у військовий комісаріат, неподання у військові комісаріати списків юнаків, які підлягають приписці до призовних дільниць, та прийняття на роботу військовозобов'язаних і призовників, які не перебувають на військовому обліку.

При цьому ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період буде каратися позбавленням волі на термін від 3 до 5 років. До цього покарання передбачало ув'язнення від 2 до 5 років.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися