Показали новий сухпайок для військових
Україна

Показали новий сухпайок для військових

21 вересня 2020, 19:38
0
0
Сподобалось?
0

У Міністерстві оборони України презентували розширену лінійку поліпшених раціонів сухого пайка нового зразка.

Розширена лінійка поліпшених раціонів на базі так званої 10-ї норми має ряд переваг у порівнянні зі старою версією. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

В оборонному відомстві зазначили, що до переваг оновленої версії входить розширення до 24-ох раціонів, замість доволі одноманітних страв із попереднього сухпайка, збільшений вміст м’яса. Реторт-пакети сучасніші та, за відгуками військовослужбовців, зручніші у використанні, ніж жерстяні банки.

Наразі представили два з 24-х раціонів, до яких входять 100 грамів м’ясної консерви, 60 грамів паштету, 280 грамів основної страви (як приклад – гречка з овочами та свининою), до якої включили 50 грамів м’яса, галетне печиво, стік меду, кава та чай. Кожного з цих раціонів цілком достатньо для повноцінного разового перекусу військовослужбовцями в умовах виконання завдань.

Зараз в ЗСУ два види сухих пайків - 15-та норма, введена у 2016-му році, і застаріла 10-та норма, є добовими. Тому на порядку денному зараз – запровадження сухого пайка для разового приймання їжі.

В оборонному відомстві підкреслили, сухі пайки залишаються виключно допоміжною формою харчування особового складу ЗСУ. Основні харчові потреби Збройних Сил забезпечує «гаряче харчування» - тобто їжа повноцінного гарячого приготування зі сніданком, обідом та вечерею, першою та другою стравами, десертами, фруктами тощо. Така форма харчування є пріоритетною як у пункті постійної дислокації частин (тобто, у тилу), так і на передових позиціях в районі проведення ООС.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися