У Харкові після пластики носа помер 24-річний хлопець
Україна

У Харкові після пластики носа помер 24-річний хлопець

25 вересня 2020, 20:30
0
0
Сподобалось?
0

У Харківській області після операції на носі помер 24-річний хлопець. Його рідні звинувачують у цьому лікарів.

24-річний Юрій Столяр вирішив зробити септоринопластіку — операцію зі зміни форми носа і виправлення викривленої носової перегородки. Сьогодні така операція вважається нескладною, але для хлопця вона закінчилася трагічно. У нього зупинилося серце, сталася глибока кома і він помер, пише ТСН.

За словами рідних Юрія, лікарі Центральної районної лікарні Нової Водолаги, які проводили операцію, не могли нічого пояснити. А коли Юрія в несвідомому стані перевезли до Харківської обласної лікарні, там сказали, що під час хірургічного втручання у хлопця стався розрив аневризми судини головного мозку (аневризма — патологічне випинання стінки артерії), про яку сам Юрій навіть не здогадувався.

«Юру запевняли, що це нескладна операція, яка у переважної більшості пацієнтів проходить без ускладнень, — розповів двоюрідний брат Юрія Олександр. — Юра пішов на цю операцію за показаннями, через викривленої носової перегородки йому було важко дихати. Консервативні методи лікування виявилися малоефективними, і лікар порадив операцію. Сам Юра, крім проблем з носовою перегородкою, скаржився на головні болі. Говорив про них лікарям, та оскільки йому було всього 24 роки, цьому ніхто не надав особливого значення».

Хлопець не пив і не палив, вів здоровий спосіб життя, навчався в Харківському національному медичному університеті, проходив інтернатуру і працював стоматологом в поліклініці.

За словами рідних перед операцією хлопець пройшов обстеження, які сказав пройти йому лікар, також він здав тест на коронавірус. Юрій ліг на операцію 8 вересня. У Центральну районну лікарню в Новій Водолазі з ним поїхала його мама. Про те, що під час хірургічного втручання виникли якісь проблеми, їй повідомили не одразу, а за 40 хвилин, коли у її сина сталася зупинка серця. В операційній хлопця реанімували, серце запустили, але пацієнт впав у кому.

«У Новій Водолазі толком не змогли нічого пояснити, — каже Олександр. — Сказали, що, найімовірніше, під час операції у Юри стався крововилив у мозок. Його підключили до апарату ШВЛ. Оскільки лікарі з Нової Водолаги не знали, що з ним далі робити, ми домоглися, щоб Юру перевезли до Харківської обласної лікарні. Там провели обстеження і повідомили, що під час операції у Юри розірвалася аневризма головного мозку. Аневризма — це патологія стінки артерії, і Юра про її існування навіть не здогадувався. Хоча у нього, як я вже сказав, були головні болі. І він говорив про них лікарям. Чому ж на цей симптом ніхто не звернув уваги і не відправив Юру на додаткові обстеження? Я питав про це в Харківській обласній лікарні. Але там ніхто не став коментувати дії колег з Нової Водолаги. Мені тільки сказали, що лікарі «діяли згідно з протоколом», а протокол підготовки до септорінопластіки, мовляв, не передбачає обстежень головного мозку. Хоча це не зовсім так. Аналіз крові аневризму точно не покаже. І, наскільки мені відомо від інших фахівців, якщо людина скаржиться на головний біль, хірург повинен перед операційним втручанням направити такого пацієнта на додаткове обстеження».

На жаль, навіть після транспортування до Харківської обласної лікарні стан хлопця не покращився. У нього була кома третього ступеню. Допомогу медики йому надавали, але нічого не допомагало.

Рідні тим часом шукали допомоги за кордоном. Юру погодилися прийняти у клініці в Німеччині.

«Для цього потрібні були великі гроші, і ми оголосили збір коштів. Дуже вдячні всім, хто відгукнувся. Особливо Юриним однокурсникам з медуніверситету, які весь час були поруч. Хотіли допомогти і Юркові пацієнти, які знали його як відмінного стоматолога... Завдяки допомозі людей нам вдавалося оплачувати величезні рахунки за кожен день перебування Юри в лікарні. На самі тільки медикаменти, які допомагали підтримувати його стан, йшло близько чотирьох тисяч гривень на день. На жаль, ми не встигли відправити Юру до Гамбурга. Він помер, не приходячи до тями», — розповів брат Юрія.

Після смерті Юрія його батько потрапив до лікарні з серцевим нападом.

Рідні хлопця мають намір звертатися з приводу події до правоохоронних органів. Вони звинувачують лікарів Нової Водолаги у тому, що ті не провели усі необхідні обстеження пацієнта до операції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися