На Луганщині через масштабні пожежі евакуюють людей
Україна

На Луганщині через масштабні пожежі евакуюють людей

30 вересня 2020, 20:27
0
0
Сподобалось?
0

Рух на автодорозі «Новоайдар – Сєвєродонецьк» в селі Муратове обмежено.

У Луганській області 30 вересня біля кількох сіл сталося займання сухої трави та лісової підстилки, повідомляє пресслужба рятувальників.

Палає в трьох районах цього регіону – Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському.

Рятувальники кажуть, що ліквідовувати займання ускладнює сильний поривчастий вітер (більш 20 м/с – ред.). Крім того, у зв'язку з сильним поривчастим вітром існує загроза розповсюдження пожежі на населені пункти і інші території.

За інформацією ДСНС, у Новоайдарському районі лісова пожежа вже розповсюдилась на село Муратове. Мешканців цього села, а також сусіднього Капітанового, евакуйовують. Крім того наразі обмежено рух на автодорозі «Новоайдар – Сєвєродонецьк» в селі Муратове. Також проводять евакуацію в селах Артема та Нижньотепле.

Жертв попередньо немає.

Загалом, уточнює речниця Головного управління Нацполіції Луганської області Тетяна Погукай, зафіксовано 85 пожеж, з них ліквідовано - 42, не локалізовано та не ліквідовано - 43. За її словами, найбільш масштабні пожежі зафіксовано у:

с. Кряківка Новоайдарського району — верхова лісова пожежа площею більше 4 га з перекидом на с. Кряківка. За попередньою інформацією вогнем пошкоджено 6 приватних будинків, близько 10 господарчих споруд;

с. Трьохізбенка Новоайдарського району — за попередньою інформацією верхова лісова пожежа площею більше 50 га з перекидом на с. Трьохізбенка. Вогнем пошкоджено 2 приватних будинки.

Пожежа у с. Муратове, с. Капітанове, с. Гречишкине Новоайдарського району - проводиться евакуація людей;

с. Половинкине Старобільського району - за попередньою інформацією загоряння в 3 осередках хвойної підстілки з переходом у верхову пожежу, загальна площа пожежі складає 8 га. Існує загроза населеним пунктам Половинкине та Байдівка;

с. Малинове, с. Піщане, с. Артема Станично-Луганського району - за попередньою інформацією загоряння близько 10 га лісової пожежі, існує загроза перекидання пожежі на населенні пункти.

Загалом до гасіння лісових пожеж у трьох районах залучено 192 осіб та 44 одиниць техніки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися