У київському інтернаті знущаються над дітьми
Україна

У київському інтернаті знущаються над дітьми

4 жовтня 2020, 15:30
0
0
Сподобалось?
0

Користувачів Інтернету сколихнула новина про те, що у Києві, у Святошинському дитячому будинку-інтернаті нібито били вихованців.

Батьки дітей дізналися про побої вже на 13-й день після події. До цього їх просто не пускали в установу. Побитих хлопців привезли в інтернат з лікарні.

"Про те, що сталося з цими хлопчиками-аутистами, свідчать фотографії. Батьки дізналися на 13-й день, коли дітей — "синіх, аж чорних" — привезли з лікарні в інтернат, без відома батьків відправили на експертизу, а потім до проктолога. Весь цей час на територію інтернату батьків дітей не пускали", — інформують на сторінці "Котельникова, 51" у Фейсбуку.

Як йдеться у сюжеті Сьогодні, 9-го вересня хлопці повернулися в Святошинський будинок-інтернат з Київської міської психіатричної лікарні ім. Павлова, де вони по пів року проходять лікування. Синці на їхніх тілах помітила вихователька, про що і доповіла директору. Жінка також додала, що з лікарні діти завжди повертаються у кепському стані.

Андрій, батько одного з хлопців, на тілі якого виявили синці, каже, що йому не дозволяли у цей час забрати дитину, бо їй начебто потрібно було адаптуватися до колективу. Про те що сталося, йому повідомила мати іншого вихованця інтернату – Юлія Бурда, жінка показала батьку і фото побиття. Вона також зазначила, що хлопців у лікарні начебто тримали в одному приміщенні з кримінальниками. 

Директор інтернату Ірина Капатун усе заперечує, і телефоном повідомила, що у дітей не побиття, а тілесні ушкодження.

«Зразу була викликана поліція, відправили дітей на експертизу і там побиття не підтвердили взагалі, тільки тілесні ушкодження. Але, на жаль, нам поліція не надала документів, на руках ми їх не маємо», – зазначила жінка. 

Батько вихованця Андрій додає, що жодної заяви в поліції немає. Є лише спільна заява від опікунів дітей написана у вівторок.

«Мені сказали, що начальник відділення, де перебуває моя дитина, разом з іншими працівниками отримали догану», - розповідає чоловік.

Через внутрішній пресинг вихователі інтернату відмовляються говорити на камеру. Однак, телефоном заперечують слова директора і кажуть, що вихованці таки були побиті.

Завідувачка 21 відділення Київської міської психіатричної лікарні ім. Павлова Галина Осадча каже, що не бачила жодного синця на дітях, лише подряпини. Нібито хлопчика подряпав інший вихованець. І одразу додає, що їхнє відділення закривають. Чи знущалися з вихованців ув’язнені Галині Осадчі невідомо. Таких, каже завідувач, у них немає, зате є багато безхатьків. А діти в лікарні перебували дуже довго.

Наразі батьки й опікуни хлопців написали заяву до поліції.

Увага! Фото 18+


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися