«Слуги Народу» підбили підсумки висування кандидатів на місцеві вибори*
Україна

«Слуги Народу» підбили підсумки висування кандидатів на місцеві вибори*

5 жовтня 2020, 19:22
0
0
Сподобалось?
0

На місцеві вибори, які відбудуться в Україні 25 жовтня 2020 року, політична партія «Слуга Народу» зареєструвала 31 527 кандидатів. Це 73% від максимально можливої кількості. Про це повідомив під час прес-конференції голова партії Олександр Корнієнко.

Представники «Слуг» боротимуться за місця в 1087 місцевих радах. В обласні ради балотується 1 583 кандидати, в районні – 5268, в міські ради – 10 340, сільські – 6 766, селищні – 7 570. За право очолити міста, селища та села змагатимуться 952 кандидати. Із них 280 претендують на посади міських голів, 313 – селищних, 359 – сільських.

Згідно з інформацією місцевих штабів, серед кандидатів 41,3% – жінки, 58,7% – чоловіки. Тобто списки «Слуги Народу» повністю відповідають вимогам виборчого законодавства щодо гендерних квот. Крім того, з 952 кандидатів на посади голів третина – жінки.

Серед висуванців багато молоді: понад 68% становлять люди, віком від 36 до 55 років, 21% – від 18 до 35, і лише 10% – старші 56 років.

За словами Олександра Корнієнка, партія «Слуга Народу» готова до місцевих виборів на 100%.

«Ми готові і в плані висування, і в плані підготовки до спостереження за процесом і розуміння, які можуть будуть загрози, і як їх подолати. Вибори відбудуться. «Слуга Народу» розраховує на велику кількість депутатів у місцевих радах, які представлятимуть нашу силу й втілюватимуть той курс, з яким ми йдемо на місцеві вибори, з яким ішли на парламентські вибори», – наголосив він.

Метою цьогорічних місцевих виборів є зміни. Позитивні зміни на місцях повинні стати нокаутом для старої системи, для старої політики. Тому партія висунула багато нових облич.

«Рейтинг – це не головна складова виборчої кампанії. Ми бачили багато кампаній, де рейтинг на старті був один, а на виході – інший. Тут головне, щоб людина потрапляла під наш портрет. Маніпуляції, що треба було висувати рейтингових політиків, присутні. Усі рейтингові політики – чинні мери, але ми вирішили не висувати чинних мерів», – сказав Корнієнко.

Нагадаємо, після двох сесій у парламенті, партія «Слуга Народу» отримала чимало законодавчих перемог. Зокрема, це зняття депутатської недоторканності, пакети законів для підтримки громадян, бізнесу й економіки під час пандемії. Створено Фонд для боротьби з коронавірусом, який має бюджет у 64,7 млрд грн для виплат медпрацівникам і закупівлі медобладнання. На законодавчому рівні забезпечено функціонування програми Президента «Велике будівництво». Підвищена мінімальна зарплата, пенсія та оклади працівників бюджетної сфери. А до Кримінального кодексу повернули статті про незаконне збагачення чиновників, які передбачають покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років.

На Волині партія «Слуга народу» висунула 844 претенденти на мандати голів чи депутатів місцевих рад різних рівнів, серед них – 28 кандидатів на посади очільників волинських громад.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися