У військовій частині біля Києва до смерті побили солдата
Україна

У військовій частині біля Києва до смерті побили солдата

6 жовтня 2020, 18:15
0
0
Сподобалось?
0

3 жовтня у військовій частині 3027 Національної гвардії України, що розташована у місті Вишгороді Київської області, помер солдат. 

За інформацією ТСН.ua, яку передали батьки військовослужбовців, його побили. 

Так, за їхніми словами, хлопця примусили відтискатися, а потім інший військовий "вдарив його ногою у груди після чого у солдата обірвався тромб і він помер". Батьки військовослужбовців говорять, що померлий служив лише три місяці, а той, хто з нього знущався, був на службі вже рік. На їхню думку, такі неуставні взаємини у цій військовій частині відбуваються регулярно.

У самій же військовій частині журналістам смерть бійця підтвердили і заявили, що наразі ведеться слідство.   

"Так, дійсно 3 жовтня помер військовослужбовець. Наразі Військова прокуратура та ДБР проводять слідство. Я не маю права більше коментарів з цього приводу давати. Слідство проводиться. Взаємозв’язок між причинами та наслідками встановить слідство", - сказав Ігор Юрченко, в. о. командира військової частини 3027.

Натомість у Спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері нам повідомили, що вони не займаються слідством.

"У Військової спеціалізованої прокуратури минулого року відібрали слідчу функцію, тому Вам потрібно звертатися до ДБР", - пояснив Андрій Кісельов, прессекретар прокуратури. 

Згодом у тій же Спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері журналістам повідомили, що вони у цій справі здійснюють процесуальне керівництво і, що наразі підозрювана особа вже затримана.

"Ми здійснюємо процесуальне керівництво, ми є прокурорами у цьому провадженні. З попередньо встановлених даних, особа вдарила померлого не ногою, а рукою. На сьогоднішній день встановлюються усі обставини. Затримана особа, підозрювана у вчиненні відповідного злочину. Деталі злочину встановлюються", - додали у пресслужбі прокуратури.

ТСН.ua також звернувся із запитом до ДБР та обіцяють опублікувати їх відповідь одразу, щойно її отримають. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися