Назвали причину авіакатастрофи на Харківщині
Україна

Назвали причину авіакатастрофи на Харківщині

7 жовтня 2020, 16:07
0
0
Сподобалось?
0

Технічною причиною падіння військового літака АН-26Ш під Чугуєвом, ймовірно, стала відмова у роботі одного з блоків системи управління двигуна. Також виявили грубі порушення, як у виконання польотних завдань, так і в організації польотів загалом.

Про це у Фейсбуку повідомив віце-прем'єр України Олег Уруський, який очолив урядову слідчу комісію. Він додав, що повністю вдалося дешифрувати бортові самописці.

«Встановлена технічна причина нештатної роботи лівого двигуна та спрацювання датчика падіння тиску по «ВКМ» (вимірювач крутного моменту). Це трапилося в наслідок відмови у роботі одного з блоків системи управління двигуна», – сказав він.

Також Уруський підкреслив, що за результатами дешифрування «чорних скриньок» повністю відновили шостий політ літака АН-26Ш, а також встановлено зміст перемовин, як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів.

«Наразі Урядова комісія з розслідування причин катастрофи літака АН-26Ш, яка сталася 25 вересня 2020 року у Харківській області, продовжує свою роботу», – додав чиновник.

Він пояснив, що Міністерство оборони України має завершити власне службове розслідування 12 жовтня 2020 року. Після чого матеріали будуть передані до військових комісаріатів і, орієнтовно, після 15 жовтня очікується розпочати процес виплат компенсацій сім’ям загиблих.

Нагадаємо, Зеленський нагородив медалями загиблих у авіакатастрофі на Харківщині. Перед цим розшифрували «чорні скриньки» АН-26, який розбився на Харківщині.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися