У Раді хочуть відмінити сезонне переведення годинників
Україна

У Раді хочуть відмінити сезонне переведення годинників

9 жовтня 2020, 16:19
0
0
Сподобалось?
0

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук зареєстрував законопроєкт, який відміняє сезонне переведення годинників та передбачає закріплення київського часу по всій території України.

Про це він написав у Фейсбуку.

«Сьогодні зареєстрував законопроект про «Про обчислення часу в Україні» (№ 4201), яким передбачається встановлення й закріплення на території України єдиного київського часу та відмову від подальшого сезонного переведення стрілок годинників», — написав Стефанчук.

За його словами, доведено — щорічний перехід на літній час і повернення на поясний негативно впливає на здоров’я людей. Ухвалення закону, як очікується, забезпечуватиме стабільний природній цикл життєдіяльності людини, сприятиме покращенню стану здоров’я і підвищенню працездатності населення.

«Проект закону спрямований на протидію агресії з боку Російської Федерації. Як відомо, на тимчасово окупованих територіях України протиправно встановлений час держави-агресора — Російської Федерації. Закріплення на всій території України єдиного київського часу дасть змогу зміцнити наші безпекові позиції та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій», – додав Стефанчук.

Він додав, що законопроект сприятиме євроінтеграційним прагненням України. Адже 84% відсотків жителів країн ЄС віддали голоси за скасування переходу на літній та зимовий час, що було підтримано Європейським парламентом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися