У Києві через недбалість лікаря помер 2-річний хлопчик
Україна

У Києві через недбалість лікаря помер 2-річний хлопчик

16 жовтня 2020, 17:30
0
0
Сподобалось?
0

Повідомила про підозру лікарю-хірургу однієї із київських дитячих лікарень, бездіяльність якого призвела до смерті 2-річного хлопчика. 

Подія трапилась у лютому 2020 року. Тоді до дитячої лікарні поступив дворічний хлопчик з діагнозом "стороннє тіло стравоходу, шлунково-кишкова кровотеча під питанням", повідомили в прокуратурі області. 

"Лікар-хірург, який перебував на чергуванні, у порушення вимог наказу щодо маршрутів госпіталізації, відповідно до якого діти до трьох років з підозрою на стороннє тіло шлунково-кишкового тракту, госпіталізуються до "Охматдит", госпіталізував хлопчика у загальну хірургію для спостереження та обстеження дитини, призначивши консультацію педіатра", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Лише через 10 годин після надходження дитини до лікарні черговий лікар призначив проведення огляду слизової оболонки стравоходу (ФГДС), під час якої у дитини виникла гостра серцева недостатність, після чого дитина померла. 

"Згідно з висновком експерта, між настанням смерті хлопчика та наявними дефектами у наданні йому медичної допомоги існує прямий причинно-наслідковий зв'язок у вигляді бездіяльності лікаря, а саме – непроведення певних досліджень при надходженні дитини до медзакладу та упродовж його подальшого перебування у відділенні", - зазначається в повідомленні. 
 



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися