У США помер відомий український доктор і меценат
Україна

У США помер відомий український доктор і меценат

19 жовтня 2020, 18:56
0
0
Сподобалось?
0

У США помер легендарний український лікар-радіолог і меценат Юрій Сас-Подлуський.

Про це пише "УНІАН".

"У Чикаго помер Юрій Сас-Подлуський-лікар і меценат, який викупив на європейських аукціонах десятки безцінних речей, зокрема - реліквії митрополита Андрея Шептицького, і передав на зберігання в музей", - написав Кіпіані.

Чим відомий: 

- Юрій Сас-Подлуський - доктор медицини, меценат Українського Національного музею в Чикаго, почесний президент Американського нумізматичного товариства.

- Доктор Юрій Сас-Подлуський першим в 60-х роках минулого століття для американського журналу "The Medal Collector" написав про найважливіші події епохи визвольної боротьби за незалежність. Завдяки йому в журналі було засновано розділ "Нагороди України"

- За меценатську діяльність Сас-Подлуський нагороджений грамотою від Блаженнішого Святослава (Шевчука), глави Української Греко-Католицької Церкви.

-У 2013 році Юрій Сас-Подлуський подарував музею рояль, що належав його двоюрідній сестрі - видатній піаністці ХХ століття, львів'янці Любці Колессі, яка отримала блискучу музичну освіту у Віденській академії музики, розпочавши концертну діяльність у п'ятнадцятирічному віці.




    Хочете дізнаватися про головні події першими?
    Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

    Читайте також

    Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

    Ваш коментар

    Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
    Реєстрація Вхід
    Забули пароль?
    Реєстрація Вхід
    На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
    Реєстрація Вхід
    Зареєструватися