Відтепер в Україні будь-який учень може навчатися дистанційно
Україна

Відтепер в Україні будь-який учень може навчатися дистанційно

20 жовтня 2020, 15:09
0
0
Сподобалось?
0

З 16 жовтня почали діяти нові правила дистанційного навчання.

Тепер будь-який учень може опанувати індивідуальну програму загальної середньої освіти, не тільки в період карантину, повідомляє пресслужба міністерства освіти і науки.

Щоб перейти на дистанційну форму навчання, потрібна лише заява від батьків.

«Через пандемію коронавірусу весь світ шукає альтернативні шляхи для економічного та соціального життя. І галузь освіти – не виняток, адже для нас важливо, щоб освітній процес тривав та був якісним і безпечним. Дистанційне навчання є перспективною сферою розвитку освіти в умовах її цифровізації», — каже виконувач обов'язків міністра освіти Сергій Шкарлет.

За новими правила дистанційного навчання, школи повинні створити комфортні умови для взаємодії вчителів з учнями. Навчання для дітей з особливими потребами проводитимуть з урахуванням індивідуальної програми розвитку.

Школи мають контролювати рівень освіти учнів і підлаштовуватись під їхні можливості. Якщо з поважних причин він не може вчитись синхронно з однокласниками, то навчальний заклад має застосувати інший засіб комунікації — телефон, пошту тощо. Організація дистанційного навчання має відбуватись лише під час робочого часу вчителів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися