У чернівецькій лікарні в пацієнта забирали кисневу маску і давали іншому
Україна

У чернівецькій лікарні в пацієнта забирали кисневу маску і давали іншому

20 жовтня 2020, 20:52
0
0
Сподобалось?
0

Лікарка-інфекціоністка Ольга Кобевко розповіла про забезпечення киснем хворих на COVID-19 в Чернівецькій обласній лікарні.

У Чернівецькій обласній клінічній лікарні ситуація з киснем залишається складною. На понад 100 пацієнтів в лікарні є чотири кисневі точки, тому, одночасно допомогти можна лише чотирьом хворим, які потребують кисню. Ситуацію дещо покращили кисневі концентратори, яких лікарні подарували волонтери. Утім, апарати не витримують навантаження і швидко виходять з ладу, пише ТСН.

Про це розповіла лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної лікарні Ольга Кобевко.

«У нас є дуже проблемна ситуація в обласній лікарні, адже у нас на понад 100 ліжок, є лише чотири точки подачі кисню. Тобто ми можемо надати одночасно допомогу тільки чотирьом пацієнтам, в яких розвивається дихальна недостатність. Так було в нас і на початку пандемії. Ми малу дуже велику проблему. Іноді навіть були такі важкі ситуації, коли доводилось забирати маску в однієї людини і давати іншій. Це було дуже складно», - розповіла нам Ольга Кобевко.

Лікарка каже, що на допомогу прийшли волонтери, які подарували лікарні кисневі концентратори, утім повністю проблему з киснем апарати не вирішили.

«Нам подарували близько 14 концентраторів. Але багато з них дуже швидко виходить з ладу, адже генератори подають меншу концентрацію кисню і вони не призначені для цілодобової роботи, а в нас вони працюють цілодобово», - каже лікарка.

За словами Ольги Кобевко, зараз в інфекційному відділенні лежать понад 60 пацієнтів, з них 30% людей потребують додаткового кисню.

«На ранок у нас було 11 концентраторів. Навіть, якщо одному пацієнту концентратор вже не потрібен, то ми під'єднуємо до нього іншого хворого. Також у нас були кисневі подушки, які ми заправляли киснем і давали людям. Їх вистачало на 15, іноді до 30 хв. І ось ці всі речі надали нам волонтери. Забезпечення киснем нашої лікарні - це дуже болісне питання для мене», - зазначила Ольга Кобевко.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися