В Уряді розглянули можливість не переходити на літній час
Україна

В Уряді розглянули можливість не переходити на літній час

23 жовтня 2020, 16:10
0
0
Сподобалось?
0

Якщо у ЄС ухвалять рішення про скасування переведення годинників, то Мінекономіки запропонує уряду розглянути можливість відповідних змін і в Україні.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Зазначається, що в Євросоюзі порядок обчислення часу діє на підставі Директиви 2000/84/ЄС Європейського Парламенту і Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час.

Проте Європейська комісія запропонувала країнам ЄС розглянути питання щодо можливого скасування переведення годинника двічі на рік. Таким чином кожна держава блоку повинна до квітня 2021 року визначитись, на якому часі вона залишиться: літньому або зимовому.

У зв’язку з цим Мінекономіки може запропонувати уряду також скасувати переведення годинників, адже в нас воно відбувається за постановою Кабміну. "У разі прийняття на законодавчому рівні у ЄС рішення про скасування переведення годинників і з метою гармонізації нашого законодавства до ЄС, буде запропоновано Кабінету Міністрів України розглянути можливість відповідних змін у законодавстві України", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в Україні знову заговорили про скасування переведення стрілок годинників. Так у Верховній Раді з'явився законопроєкт, який передбачає встановлення й закріплення на території України єдиного київського часу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися