На Кіровоградщині на виборах переміг екснардеп, який відсидів за вбивство
Україна

На Кіровоградщині на виборах переміг екснардеп, який відсидів за вбивство

26 жовтня 2020, 15:38
0
0
Сподобалось?
0

Колишній нардеп Віктор Лозінський, якого засудили до 15 років ув'язнення за умисне вбивство, переміг у голосуванні на голову об'єднаної територіальної громади.

Лозінський ішов на вибори як самовисуванець, пише Gazeta.ua.

«Лозінський Віктор Олександрович впевнено виграв вибори на посаду голови Підвисоцької ОТГ Голованівського району Кіровоградської області», - повідомили у місцевій виборчій комісії.

Там уточнили, що оформлення протоколів ще триває. Опоненти нардепа також підтвердили його перемогу. Його головним конкурентом був кандидат від «Слуги народу» Сергій Баліцький, родина якого має агробізнес у регіоні.

Довідково

2007 року Лозінський був впливовим аграрним бізнесменом на Кіровоградщині, обрався депутатом парламенту від «Блоку Юлії Тимошенко».

16 червня 2009 року поблизу смт Голованівська сталося вбивство, загинув селянин Валерій Олійник. Сам Лозінський наполягав, що це була самооборона.

У квітні 2011 року Лозінського засудили до 15 років ув'язнення. Він мав вийти на волю у 2025 році. 2012-го апеляційний суд пом'якшив вирок до 14 років.

2013-го Вищий спецсуд змінив статтю обвинувачення з вбивства на хуліганство, що зменшило строк ув'язнення до 10 років.

Після 4 років за ґратами у червні 2014-го Лозінський вийшов на волю «за станом здоров'я». У справу втрутився керівник уряду та генпрокурор, після чого прокуратура домоглася повернення Лозінського до в'язниці.

Вже 2016 року Лозінському перерахували термін ув'язнення згідно із «законом Савченко», за яким день у СІЗО рахується за два, й він вийшов на свободу.

У травні 2019 року Дніпровський районний суд Києва взагалі зняв судимість з Віктора Лозінського. А у вересні це рішення, як наполягає Лозінський, підтвердив Верховний Суд.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися