У 5-річної лучанки – рак крові: рідні просять про допомогу
Україна

У 5-річної лучанки – рак крові: рідні просять про допомогу

26 жовтня 2020, 18:51
0
0
Сподобалось?
0

Родина 5-річної лучанки Софійки Шостак досі не може оговтатися від шоку – у дитини виявили лейкемію. Простіше кажучи, рак крові. «Як? Чому? За що?» - ці питання неодноразово задавала собі її мама Тетяна, заламуючи руки до неба. Адже спочатку підступна хвороба маскувалась під звичайну «віруску».

Про свою біду розповідає мама Софійки Тетяна Шостак, пише ІА Волинські новини.

«Про страшний діагноз ми дізналися ввечері у п’ятницю, 23 жовтня. У Софійки взяли пункцію кісткового мозку. Враховуючи те, що субота та неділя – вихідні, то підтвердження діагнозу із Києва прийшло лише сьогодні. У нас все почалося з високої температури – 38° протягом трьох днів. У донечки дуже болів живіт. Коли ж температура спадала, то животик боліти переставав, а як піднімалась – то й біль повертався. Дитині «виламувало» кості, вона скаржилась на сильні болі в ніжках, ручках та спинці. Ми не знали, як їй допомогти, адже не могли з’ясувати, що з донькою відбувається – чи це вірусне захворювання, чи щось інше. Почали здавати аналізи, робити УЗД, під час якого й стало зрозуміло – у Софійки збільшена печінка те селезінка. Наша сімейна лікарка призначила нам антибіотики. Ми почали їх приймати, але температура не спадала, а всі симптоми зберігалися», - розповідає жінка.

Після того, як Софійці вчергове стало погано, батьки дівчинки викликали швидку допомогу, але в інфекційну лікарню ми не поїхали. Тоді сімейний лікар виписав їм направлення до приймального відділення Волинської обласної дитячої клінічної лікарні, де у маленької Софійки повторно взяли всі необхідні аналізи.

«З підозрою на гострий апендицит нас госпіталізували. Наступного дня ми вкотре здали аналізи, зробили УЗД. За 30 хвилин до мене підійшов лікар і шокував новиною, що у Софійки – підозра на лейкемію. Нас поклали в гематологію. Після того, не гаючи часу, у доньки взяли пункцію спинного мозку, і чоловік повіз аналізи на Київ. Згодом нам сказали, що у доньки – рак. Сьогодні її обстежують перед першою хімією. Я й досі не можу повірити і змиритися, що у моєї маленької, золотенької донечки Софійки така важка хвороба. Як такий страшний діагноз зміг зачепити таке маленьке сонечко? Не вкладається в голові! Але я вірю, що з Божою допомогою ми усе це подолаємо, і наше Сонечко знову буде світити для усіх нас з новими силами», - плаче згорьована мама.

Тож родина Шостаків звертається до всіх небайдужих із проханням допомогти врятувати життя золотоволосій Софійці, яка вже розпочала боротьбу за життя, хоча ще й не розуміє серйозність свого захворювання.

Реквізити для допомоги:

Приват Банк 4149499349617082 - отримувач Шостак Вадим Володимирович (тато)

Будь ласка! Ретельно перевіряйте номер рахунків, а також ПІБ отримувача. На жаль, людська біда – не перепона для шахраїв, які створюють фейкові сторінки у соціальних мережах, замінюючи реальні реквізитні дані на власні. Тому просимо переказувати кошти виключно отримувачу Шостаку Вадиму Володимировичу


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися