Родини загиблих атовців отримають доплату до соцвиплат
Україна

Родини загиблих атовців отримають доплату до соцвиплат

4 листопада 2020, 20:52
0
0
Сподобалось?
0

Уряд затвердив адресну допомогу до пенсійних або соціальних виплат членам сімей загиблих на Сході України військовослужбовців та учасників добровольчих формувань.

Допомога виплачуватиметься тим членам родини, які втратили годувальника, інформує Міністерство у справах ветеранів війни.

Розмір виплат одному члену сім’ї має становити не менше ніж 7 800 грн, на двох і більше членів сім’ї – не менше ніж 6 100 гривень кожному.

Відзначається, що адресна допомога надаватиметься в межах максимального розміру пенсії, встановленого законом (17 120 грн до 1 грудня 2020 року, а з 1 грудня 2020 року – 17 690 грн).

Так, члени сімей загиблих добровольців отримають допомогу в листопаді з доплатою з серпня 2020 року, згідно змін, внесених в постанову уряду №674 «Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб» від 3 серпня 2020 року.

Відповідно до рішення КМУ, Міністерство соціальної політики та пенсійний фонд мають забезпечити перерахунок пенсій та державної соціальної допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців та добровольців в АТО/ООС, за матеріалами пенсійних справ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися