В Україні зупиняють всі планові операції та госпіталізації
Україна

В Україні зупиняють всі планові операції та госпіталізації

9 листопада 2020, 15:59
0
0
Сподобалось?
0

Україна перейшла на другий етап реагування на поширення коронавірусу.

Відтак, клініки припинили проведення планових операцій, заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко за результатами нарад під керівництвом президента та заступника голови Офісу президента з головами облдержадміністрацій, пише Наш.

«З понеділка всі планові операції, планові госпіталізації заборонені в наших лікарнях. Лікарні приймають лише ургентних хворих (тим, яким операція чи госпіталізація необхідна негайно, – ред.) та хворих з коронавірусом», – заявив він на брифінгу в понеділок, 9 листопада.

За його словами, кількість ліжок для хворих планують збільшити з 50 тис. до 80 тис., з них 60 тис. забезпечать киснем впродовж місяця. Ляшко уточнив, що наразі вирішується питання, які лікарні отримуватимуть газоподібний кисень, а які – рідкий.

Він додав, що на третьому етапі планують розгортати польові шпиталі й закликав українців дотримуватися карантину, щоб уникнути такого сценарію.

«Закликаю всіх дотримуватися санітарних норм, носити маски та дотримуватися фізичної дистанції, щоб в Україні не знадобився третій етап реагування на епідемію, щоб нам не довелося розгортати госпіталі в пристосованих приміщеннях», – наголосив заступник міністра охорони здоров’я.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися