УПЦ МП висунула Зеленському ультиматимум через приїзд Варфоломія
Україна

УПЦ МП висунула Зеленському ультиматимум через приїзд Варфоломія

18 листопада 2020, 16:56
0
1
Сподобалось?
1

УПЦ МП (РПЦ в Україні) висловилася проти приїзду в Україну Патріарха Константинопольського Варфоломія. Про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у випуску програми «Церква і суспільство» на телеканалі «Глас», пише Четверта студія

У своєму зверненні Антоній фактично пригрозив президенту новим витком релігійного протистояння в державі.

«Володимир Олександрович Зеленський є Президентом України і йому ніхто не може заборонити зустрічатися з керівниками інших держав чи з керівниками тих чи інших релігійних об’єднань. Інша ситуація – наскільки виправдане запрошення Президента України Патріарху Варфоломію. Тому, що Президент має турбуватися про внутрішній стан суспільства, про внутрішню ситуацію. Вважаю, що перед тим, як запрошувати керівника релігійної організації з іншої держави, треба було потурбуватися тим, як це сприйме українське суспільство, чи не приведе це до рухів протистояння», – сказав митрополит Антоній.

Нагадаємо, 16 жовтня після молебню за Україну у Патріаршому храмі Святого Георгія Стамбула президент Зеленський та перша леді зустрілися зі Вселенським Патріархом Варфоломієм.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися