Кремували не ту: у Києві в морзі родичам віддали чуже тіло
Україна

Кремували не ту: у Києві в морзі родичам віддали чуже тіло

24 листопада 2020, 21:22
0
0
Сподобалось?
0

У київському морзі переплутали тіла двох жінок. Помилку помітила родичка, яка прийшла на розпізнання і замість тітки в труні побачила іншу жінку. Коли викликала поліцію, виявилося, що тіло помилково відвезли на поховання іншій родині. Вони його не впізнали, оплакали, ба більше - кремували.

Про це повідомляє ТСН.

Катерина не може оговтатися від шоку. У столичний морг на Оранжерейній вона приїхала на впізнання перед похороном рідної тітки. І там її не знайшла. Те, що в труні під прізвищем тітки опинилась інша небіжчиця, вона вісім годин намагалася довести санітарам, керівництву моргу, а згодом і поліції, яку викликала сама.

"Ця людина старша, в неї довге волосся до плеч світлого кольору. Моя тітка була онкохвора після двох хімій. В неї навіть не було волосся. Це неможливо було переплутати", - говорить племінниця померлої Катерина Розвєєва.

Останній рік через тяжку хворобу тітка Катерини перебувала в пансіонаті. Через коронавірус із племінницею спілкувалася скайпом. І Катерина добре знала, якою та була на вигляд. У той день у пансіонаті померли одразу дві жінки.

"Двоє жінок з однаковим прізвищем і нібито з однаковим діагнозом  перебували на лікуванні в одному пансіонаті. І після смерті їх тіла в один день доправили до цього моргу", - говорить вона.

Разом із поліцією по фото і документах з'ясували - тіла переплутали. І ще до того, як приїхала Катерина, одне з них ритуальна служба вже передала іншій родині. Ті чужу родичку не розпізнали, оплакали й одразу кремували.

Спілкуватися з журналістами люди, які поховали чуже тіло, відмовляються. Однак те, що недобачили близькі, у ритуальній службі виправдовують шоком. Пояснюють: подумали, що обличчя після смерті змінилось, ефекту додав макіяж, а волосся було прихованим.

У ритуальній службі запевняють: ситуація, коли під документами помилково видали інше тіло, з ними трапляється вперше.

У покійницькій, де лежали тіла, випадок не коментують.

Адвокат Володимир Єніч каже: ситуація одинична. І припускає, хтось із працівників моргу ненавмисне переплутав бірки з однаковими прізвищами небіжчиків

 "Це не та стаття, яка передбачає позбавлення волі, але важливим принципом, який може бути застосований, – позбавлення права займатись певною діяльністю. Тобто, людям, які плутають тіла, напевно, не потрібно цим займатись", - каже він.

Хто допустився такої помилки - з'ясовуватиме слідство. Коментувати хоча б щось у поліції журналістам теж відмовляються. А от Катерина, яка через недбалість не змогла попрощатися з тіткою, юрист каже, може розраховувати на моральну компенсацію. І, за її словами, з боку ритуальної служби це питання залагодили.

А після з'ясування всіх обставин, знову ж таки через ритуальну службу, родини домовились обмінятися - Катерина віддасть чуже тіло й отримає урну з прахом тітки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися