39-річна українка сімох дітей годує недоїдками зі смітників
Україна

39-річна українка сімох дітей годує недоїдками зі смітників

28 листопада 2020, 19:54
0
0
Сподобалось?
0

У Дніпрі соцслужби вилучили сімох дітей у матері, яка перетворила власний будинок на звалище – вони жили у горах мотлоху і харчувалися недоїдками.

Сусіди родини розповіли новинам Сьогодні: тільки і бачать, як жінка копирсається у сміттєвих баках. Хоча раніше була адекватною.

Гори сміття ледь не до стелі, на підлозі, дивані та підвіконнях пакунки від їжі, пляшки та одяг, а серед мотлоху – діти. Таке побачили копи, коли приїхали на виклик старшої дівчинки. Аби вгамували п’яну подругу дядька. Матері виписали штраф. А вже наступного дня малечу забрали соцслужби.

Будинок, де мешкає родина, помітно одразу. Вже під парканом — купи сміття. А двір захаращений увесь. У невеликому будинку живуть удев’ятьох: 39-річна Ганна з братом та семеро її дітей. Старшій доньці – 16, найменшому сину – півтора року.

Сусіди пригадують: ще кілька років тому Ганна жила, як усі, і була хорошою господинею.

«Завжди в неї постирано, напечено, торти пекла. Нормальною людиною була, нормальною. А потім втратила глузд і все», – розповідає сусідка

Припускають – це через смерть чоловіка. Тепер її тільки і бачать на смітниках попід хатами. Копирсається у баках і все тягне додому.

Родина вже три роки на обліку соцслужби. Вперше соцпрацівники навідались після скарг сусідів на захаращений двір. Відтоді періодично заходять: допомагають харчами та вивозять мотлох з двору. У самому помешканні, запевняють, досі було чисто.

«Діти завжди були доглянуті, ситі, вдягнені, взуті. Чому вона почала раптом все це тягти в будинок – нам незрозуміло», – коментує начальниця служби у справах дітей Новокодацької райради Майя Гулідова.

Нині діти у лікарні на обстеженні. У розвитку не відстають, хіба трохи вередують, кажуть медики. Та додому вже не повернуться. Поживуть в реабілітаційному центрі, доки матір не наведе лад в оселі. Позбавляти її батьківських прав у соцслужбах наміру не мають.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися