У лікарні на Кіровоградщині рятують немовля, від якого відмовилася мати
Україна

У лікарні на Кіровоградщині рятують немовля, від якого відмовилася мати

5 грудня 2020, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

Дівчинка, яку покинули в пологовому будинку Кропивницького, перебуває у відділенні інтенсивної реабілітації новонароджених. 

До цього немовля знаходилось в реанімації на апаратному диханні – розповіла завідувачка відділення Юлія Топорова. Мати відмовилась від дитини на початку листопада, на наступний день після пологів. Про батька нічого не відомо, - інформує Суспільне

Дівчинку, якій 2 грудня виповнився місяць, назвали Єлизавета. Вона отримала прізвище матері. З 27 листопада дівчинка перебуває у відділені післяпологової реабілітації. Зі словами завідувачки відділення, народилася дитина доношеною, з вагою 3 кілограма 250 грамів. Від народження мала проблеми з диханням. Тому перебувала у відділенні інтенсивної терапії новонароджених: ”Її легені не могли забезпечити газопостачання організму. Це пов’язано з тим, що мама не піклувалася про свою вагітність, не була на обліку, її не обстежували і вчасно ті проблеми, які були під час вагітності, не були проліковані. Дитина продовжує лікування,але позитивні зміни значні”.

На лікування дитини витратили 100 тисяч гривень – розповіла Юлія Топорова: ”Лікування лікарня повністю взяла на себе. Спонсорів постійних у нас немає. Батьки, які відмовляються від дітей, зазвичай, гроші на лікування, підгузки і харчування дітей не залишають”.

До обласного будинку маляти Єлизавету віддадуть не раніше Нового року.

Завідувач сектору міського управління з питань захисту прав дітей Ігор Горін розповів, що мати не зверталась до них з приводу повернення дитини: ”Тата записали відповідно до частини 1 статті 135 Сімейного кодексу України – зі слів матері, за рішенням виконавчого комітету міської ради”.

За словами Ігоря Горіна, якщо мати впродовж 6 місяців не буде піклуватися про дитину, подадуть в суд щодо позбавлення її батьківських прав. Після цього для дівчинки шукатимуть усиновителів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися