У Києві в елітному пологовому померло немовля
Україна

У Києві в елітному пологовому померло немовля

8 грудня 2020, 21:03
0
0
Сподобалось?
0

У Києві в елітному приватному пологовому будинку «Лелека» померла новонароджена дівчинка, якій було 35 днів. Мати вважає, що в трагедії винні лікарі.

Лідія Косогова розповіла, що її вагітність проходила не зовсім гладко, оскільки активність плода була вище норми. Про це жінка написала у Фейсбуку, пише Gezeta.ua. Але, за її словами, лікарі "Лелеки", де за стандартні пологи просять майже 50 тис. грн, не стали звертати на це увагу. Вони сказали, що це відбувається на тлі прийому одного з препаратів.

Жінку запевняли, що плід розвивається нормально. Ситуація ускладнилася після болісних переймів і пологів. Лікар повідомив породіллі про вилиття меконіальних вод. Після цього завідувач одного з відділень пологового будинку сказала, що в дитини був дистрес.

Дівчинці потрібна була реанімація протягом 5 хв. одразу після народження. Вона сама не дихала. У неї також були поодинокі удари серця. Лікарі сказали, що була небезпека відмирання кори головного мозку.

Медики заявили, що дитині необхідно зробити гіпотермію. 3 дні маля охолоджували до зниженої температури тіла, а потім повертали в норму. Однак почати цю процедуру медики запропонували через 4 год. після народження. Мати вважає, що лікарі втратили дорогоцінний час.

Коли було видно, що дитині краще не стає, її перевели в Охматдит. Через понад місяць мук дівчинка померла.

Лікарі пологового будинку розповіли жінці, що дитина народилася з відхиленнями через те, що м'язи матки стиснулися, пережали судини і матка начебто задушила її.

Лідія вважає - трагедія сталася через те, що в неї відбулося крайове відшарування плаценти, а медики цього не помітили. Тепер вона домагається того, щоб винні в цій історії були покарані.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися