Українські медики вийшли на акції протесту
Україна

Українські медики вийшли на акції протесту

16 грудня 2020, 21:02
0
0
Сподобалось?
0

Лікарі та медичні працівники вимагають кращих зарплат і збільшеного фінансування, оскільки працювати в сьогоднішніх реаліях - надскладне завдання.

Медики вийшли на акції протесту: вимагають збільшити фінансування та підвищити зарплати, повідомляє ТСН.

16 грудня у Києві та Львові на акції протестів зібралися медики. За їхніми словами, нині отримують втричі менше грошей, ніж мали. Свої вимоги лікарі вже передали урядовцям та депутатам.

Під стінами Кабміну зібралися медики із різних регіонів України - лікарі та працівники екстреної медичної допомоги. Всі вимагають збільшити фінансування медицини і підвищити їм зарплати від наступного року. Спеціалісти зібрали підписи під своїм зверненням і передали його урядовцям, а звідти вирушили до Верховної Ради.

Збиратися на протест почали на Майдані Незалежності. Приїхали у свій вихідний, бо зарплата в них майже втричі менша, ніж мала бути. Окрім того, недоотримує й сама галузь медицини. Нарікають: в опорних лікарнях для боротьби з коронавірусом скоро не буде можливості рятувати пацієнтів.

«У нашій лікарні залишилося кисню на 10 днів, коли в нас за добу вивозиться 5-6 хворих через відключення кисню. І це не наша провина. Нам просто сказали, що вже грошей немає на кисень, і все», - каже медична працівниця.

Мітингували сьогодні медики й у Львові. Хоча охочих прийти було багато - через карантинні обмеження великий мітинг вирішили не збирати. Медпрацівники розповіли: багато хто звільнився, бо не витримав умов праці та принизливої оплати. Протести виникли на тлі ухваленого бюджета на наступний рік. У головний кошторис країни на медицину заклали 161 мільярд гривень. І в уряді кажуть - це рекордні видатки, адже цього року було на 30 мільярдів менше. Окрім того, запевняють, що від наступного року на третину підвищать зарплати медпрацівникам.

«Попри чутки, фінансування боротьби з коронавірусом буде забезпечено. Також буде забезпечено безкоштовне лікування громадян та доплати медикам, які борються з COVID-19».

У Мінохорони здоров'я кажуть: це вдвічі менше, ніж потребує галузь.

«Я хочу, щоб наші лікарі і медсестри отримували справедливу заробітну плату: 23 тисячі гривень - лікарі, 17 тисяч гривень - середній медперсонал і 12 тисяч гривень - молодший медичний персонал», - наголосив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Медики просять чиновників почути і виконати всі вимоги, інакше - будуть змушені йти з професії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися