Призначили міністра аграрної політики
Україна

Призначили міністра аграрної політики

17 грудня 2020, 13:51
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада України 17 грудня призначила Романа Лещенка міністром аграрної політики та продовольства України. 

Відповідне рішення підтримали 242 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

“Нам потрібна ефективна державницька політика в сфері АПК, а також захист інтересів українських виробників. Перший крок – це призначення профільного міністра”, - сказав під час представлення кандидата Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Лещенко під час свого виступу зазначив, зокрема, що він є прибічником “максимального дерегулювання та детінізації аграрного сектору нашої держави”.

“Я вважаю, що мільйони гектарів української землі перебувають в тіні, на ній вирощується сільськогосподарська продукція і не сплачується жодних податків… Однозначно, потрібно оподатковувати кожен гектар української землі, однозначно потрібно закривати питання "скруток"… Ми бачимо потенціал детінізації для нашої держави тільки за 2021 рік, при комплексних заходах оподаткування та детінізації і боротьби зі “скрутками”, не менше 1 млрд доларів прямих надходжень до державного бюджету”, - сказав він.

Після того, як народні депутати підтримали кандидатуру Лещенка, новопризначений міністр склав присягу, пообіцявши, що виконає "історичну місію по відновленню Міністерства аграрної політики заради майбутніх поколінь".

Нагадаємо, у червні Кабмін призначив уповноваженого президента із земельних питань Романа Лещенка головою Держгеокадастру.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися