Шахраї пропонують коронавірусну компенсацію від держави
Україна

Шахраї пропонують коронавірусну компенсацію від держави

20 грудня 2020, 12:58
0
0
Сподобалось?
0

В Україні набирає популярності чергова афера – людей розводять на кошти, начебто виділені державою людям у зв’язку з пандемією. Обіцяють вигадані компенсації, натомість видурюють у потерпілих великі суми!

Схема працює так: на телефон людині приходить повідомлення, що їй у зв’язку з пандемією призначено компенсацію у розмірі кількадесят тисяч гривень. Але, щоб отримати гроші, необхідно оплатити незначну комісію – якихось 100-200 гривень. Звісно, чимало охочих отримати великий дармовий куш спокушаються на пропозицію аферистів і платять. Тоді їх продовжують далі розводити: вимагають оплатити комісію за формування рахунка та інші вигадані послуги. Аж поки потерпілий не починає розуміти, що він потрапив у сіті шахраїв. Але на той момент з його рахунків вже зникають всі кошти.

Обробляють клієнтів і через Інтернет. У мережу закидають фальшиві повідомлення про компенсації від держави. Під ними рясніють коментарі від нереальних людей, мовляв: «Я вже отримав (чи отримала) великі кошти – і ти не упусти свій шанс!» Їм головне, аби ви клюнули й перейшли за посиланням, а там заповнили анкету і чекали, коли вас почнуть «доїти». І таких клієнтів немало. Аферисти обіцяють кошти на оплату комунальних послуг, медичні послуги чи виплати у зв’язку з COVID-19. Тим часом вивчають, чим живе людина. Знаходять у мережі інформацію з державних реєстрів чи резюме – і знають, що ви продали авто, шукаєте роботу за кордоном чи проводите збір грошей на лікування. Тоді онлайн пропонують не 20–30 тисяч гривень, а всі сто. Довірливі жертви не ставлять під сумнів пропозицію сплатити наперед півтори тисячі гривень комісії. Потім шахраї перестають відповідати на повідомлення та дзвінки.

Тож, отримавши подібне повідомлення, краще перевірити інформацію через надійні джерела. Як переконаєтеся, що вас хочуть ошукати, телефонуйте у поліцію.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися