Зеленський записав «святкове» відео, говорив про новий бюджет і пообіцяв зростання зарплат
Україна

Зеленський записав «святкове» відео, говорив про новий бюджет і пообіцяв зростання зарплат

19 грудня 2020, 11:00
0
0
Сподобалось?
0

Президент Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення.

Відео опубліковано на сторінці президента в Фейсбуку.

- Продовжую розповідати про нашу роботу й перемоги України. Насамперед поговоримо про держбюджет на 2021 рік, бо довкола нього було стільки дезінформації, що десь у куточку міг тихенько заплакати одинокий Кисельов. А ще хотів би сказати спасибі всім, завдяки кому було повернуто повноваження НАЗК й запроваджено програми з підтримки українських громадян і бізнесу в період пандемії.Ну й, звісно, вітаю всіх з прийдешнім Святим Миколаєм! Бережіть себе від вірусів і мозок від брехні. Бережіть своїх близьких! Бережіть нашу Україну!, - зазначив президент.

Не оминув він і тему коронавірусу.

- Є багато суперечок, мовляв, це відбувається, тому що зменшили кількість тестувань. Але ось вам простий приклад: сьогодні тестувань - 68 000, захворілих - 12 630. 28 листопада тестувань - 67 000, тобто на тисячу менше, а захворілих у цей день - 16 294 особи. Тобто майже на чотири тисячі більше", - зазначив Зеленський.

Зеленський заявив, що в бюджеті на 2021 рік передбачено збільшення фінансування медицини, оборони та освіти.

"Перше. Гроші на медицину. Майже 160 млрд грн. Найбільше за час незалежності України. Ми підняли заробітні плати медикам на 30%, але ми всі розуміємо, що цього недостатньо, тому прагнемо в 2021 році продовжити збільшення їхніх заробітних плат", - сказав він.

Бюджет Міністерства оборони в 2021 році становив понад 117 млрд грн - для порівняння Зеленський навів дані минулих років: у 2017 році - 69 млрд грн, в 2018 році - 86 млрд грн, в 2019 році - 102 млрд грн.

Зеленський також зазначив, що з 1 січня 2021 року мінімальна заробітна плата зросте до 6 тис. грн, а впродовж року зросте до 6,5 тис. грн.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися