Першокласницю вигнали зі святкування, бо мама не здала гроші у фонд класу
Україна

Першокласницю вигнали зі святкування, бо мама не здала гроші у фонд класу

26 грудня 2020, 15:55
0
0
Сподобалось?
0

Сталося це у Голубівській школі на Дніпропетровщині.

Вчителька виставила шестирічну ученицю за двері ще до закінчення уроків, поки в класі тривало святкування Дня святого Миколая для її однокласників, повідомляє 5 канал.

У школі розповіли, що День святого Миколая у школі влаштували коштом внесків із так званого «фонду класу».

Раніше батьки дівчинки постійно здавали гроші на потреби класу та школи, однак на свято не здали, оскільки попередніх внесків мало вистачити й на День святого Миколая.

«Даша мені сказала, вона була в коридорі, і хотіла зайти в клас, але зайти вже не змогла, тому що в клас уже зайшов святий Миколай і двері були закриті. Учителька просто вирішила залишити її на вчителя фізкультури», – розповіла мама першокласниці Євгенія Гудемович.

Мати дівчинки поскаржилася до місцевого відділу освіти, бо вчителька і директор від конфлікту відсторонилися.

Навіщо вивела із класу дитину, батьки Даші від вчительки так і не почули.

«Я не маю права нічого вам говорити, єдине скажу: я ні в чому не винна. Я не виставляла. Не треба мене питати, до побачення», – сказала вчителька першого класу Світлана Булава.

А директор навчального закладу зауважив, що будь-які «фонди класу» у школі заборонені. За його словами, усі школярі отримали подарунки, куплені коштом територіальної громади. А у першому класі Голубівської школи батьки влаштували ще й окремий концерт.

«Тут був запрошений Миколайчик святий, зі сторони, виходить. При ньому були та медична книжка, допуск, маска, ну, як потрібно, все за рекомендаціями.

І от на цього Миколайчика, вони ж відмовилися від нього. Це була особиста ініціатива батьків поза школою», – розповів директор школи Сергій Сторожук.

Нині у конфлікті розбирається спеціально створена комісія. Тим часом у відділі освіти територіальної громади розповіли, що вчительці загрожує догана.

Повертатися до школи після того, як її виставили за двері, першокласниця Даша вже не хоче. Батьки в розпачі, адже перевести дитину до іншого закладу не можуть. Голубівська школа – одна на кілька сіл.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися