Найсильніший військовий лікар у світі – українець
Україна

Найсильніший військовий лікар у світі – українець

27 грудня 2020, 12:02
0
0
Сподобалось?
0

У Херсоні працює найсильніший військовий лікар світу.

27-річний Андрій Бойко встановив цього року світовий рекорд із пауерліфтингу серед представників силових структур. У Нацгвардії Андрій працює керівником медичної частини, пише ТСН.

На Кубку світу з пауерліфтингу Андрій Бойко присідав зі штангою у 280 кілограмів. Лежачи вижимав 135 кілограм. А у становій тязі підіймав 270. І тоді став чемпіоном світу з пауерліфтингу серед представників силових структур.

У повсякденному житті сталеві м’язи прикриває військова форма. Зазвичай чемпіон тренується щодня після роботи на спортмайданчик у військовій частині, де він працює.

«Два рази на тиждень займаюся тут, в спортмістечку. І 4 рази на тиждень я ходжу вже в нормальний спортивний зал. Доводиться ходити в два зали. В один зал ходжу чисто робити присід та жим лежачи, в інший зал ходжу робити станову тягу», - розповідає начальник медичної служби військової частини 3056 Андрій Бойко.

Спортом Андрій займається з дитинства, а от саме пауерліфтингом захопився вже у студентські роки. Має дві медичні освіти. Коли здобув диплом сімейного лікаря, пішов вчитися до військової академії. За плечима молодого бійця чотири роки військової служби, зокрема, і на війні на Донбасі. І чимало спортивних здобутків.

Тренування і поїздки на чемпіонати - у позаробочий час, каже Андрій. Для того,щоб поїхати на цьогорічний чемпіонат світу до Луцька, брав відпустку. Тож колеги про його перемогу дізналися з Інтернету. Беруть з Андрія приклад та звертаються за порадами, кажуть солдати.

Свій чемпіонський титул військовий лікар готується підтвердити наступного року. У 2021 році чемпіонат світу з пауерліфтингу має відбутися у Польщі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися