Одужала дівчинка, якій бабуся віддала вручені за вишиті ікони гроші
Україна

Одужала дівчинка, якій бабуся віддала вручені за вишиті ікони гроші

31 грудня 2020, 12:30
0
0
Сподобалось?
0

Жителька Київщини Лідія Домбровська втратила внука, а тепер допомогла іншій дитині врятувати життя. Задля цього вишивала ікони бісером. Образи розкупили і всю суму (10,5 тисяч гривень) жінка перерахувала на лікування маленької Евеліни. Вона потребувала трансплантації печінки. 

Батьки назбирали кошти, дівчинці зробили трансплантацію і сьогодні її виписали з  клініки, пише ТСН.

Дівчинка народилася з вадою, через яку крихітна печінка була повністю зруйнована. Евеліна потребувала трансплантації печінки і мама могла бути донором. І ось цього місяця операцію зробили у приватній столичній клініці.

Трансплантація печінки дитині - надзвичайна складна операція. У донора беруть частинку здорової печінки і пересаджуть в організм дитини.  Найкритичнішими після операції є перші два тижні, коли відновлюється функція печінки. А вже потім, за два місяці, орган повністю відновиться і у реципієнта, і у донора. 

Батьки Евелінки відчувають полегшення - сьогодні вони зі здоровою донечкою їдуть додому. Але спочатку хочуть подякувати, адже на операцію потрібні були 2 мільйони гривень. І цю суму вони зібрали всього за два місяці. 

"Хочемо подякувати всім за те, що допомагали і підтримували. Без підтримки не змогли б зробити те, що зробили".

Половину необхідної суми назбирали у рідних Бродах. Містечко маленьке, а люди там - з великими серцями. Гроші на картку пересилали звідусіль і хто скільки міг. Вчинок пенсіонерки з Київщини, яка продала ікони, їх взагалі шокував. З подякою від батьків та з відео зі здоровою Евелінкою команда ТСН приїхала до Лідії Олександрівни. Вона із захопленням переглядає відео у нових окулярах, які придбала на кошти, що передала одна з покупчинь ікони. Ділиться: покупець з Америки знову телефонував і замовив ще один образ. На ці гроші вона накупила нового бісеру і вишила пару образів - спеціально для Евеліни.

"Я хочу подарувати Евелінці, щоб мама її благословляла ними, як буде йти заміж. А Евелінка - щоб благословляла своїх дітей та внуків цими іконами", - каже Лідія Олександрівна.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися