«Кварталівці» і Зеленський отримуватимуть гроші за виступ у Росії гумористичних команд з «ДНР» і Криму
Україна

«Кварталівці» і Зеленський отримуватимуть гроші за виступ у Росії гумористичних команд з «ДНР» і Криму

21 січня 2021, 17:25
0
0
Сподобалось?
0

Партнери Володимира Зеленського по студії «Квартал 95» підклали йому добрячу свиню. Днями стало відомо, що українська компанія продала франшизу на зйомку шоу «Ліга сміху», ведучим якого й був нинішній президент, російському телеканалу СТС. Парадокс полягає у тому, що саме Володимир Зеленський своїм указом, уже будучи у статусі глави держави, наклав санкції на цей телекана. Про цей скандал розповідає у своєму матеріалі «Ділова столиця».

4 січня Володимир Зеленський декларував отримання 30 грудня минулого року доходу у вигляді роялті від ТОВ «Кіностолиця» на суму 235 тисяч гривень і від ТОВ «Квартал 95» на суму 4 мільйони 354,8 тисяч гривень. Роялті – платіж за використання інтелектуальної власності.

Так ось, Зеленський, за його власними свідченнями, отримав роялті 30 грудня, а вже 31 грудня російський телеканал СТС випустив відеоролик, в якому запросив усіх бажаючих взяти участь у відкритому кастинг-фестивалі для комедійного шоу «Ліга сміху». Кастинг-фестиваль буде проводитися в Москві три дні – 25, 26, 27 січня.

Як відомо, «Ліга сміху» - це українське телевізійне гумористичне шоу, яке було створено студією «Квартал 95» Зеленського у 2015 році. Ведучим шоу був сам Зеленський, поки не перейшов працювати на Банкову.

Очевидно, подібна угода не могла пройти без згоди Зеленського як головного автора, продюсера і до недавнього часу - власника 16,7% прав на проект. Просто ці та інші корпоративні права, зокрема на «95 квартал», він тимчасово передав своєму близькому другові Сергію Шефіру, котрий нині ще й має офіційний статус радника президента.

Як уточнює видання, окрім моральної, у цій історії є ще й правова складова. 14 травня 2020 під головуванням Зеленського відбулося засідання РНБО, на якому було прийнято рішення про застосування персональних санкцій до 377 фізичних і 235 юридичних осіб. Це рішення РНБО в той же день було введено в дію указом Зеленського. У список юридичних осіб, які потрапили під санкції, увійшло під №40 ТОВ «СТС Медіа» (місто Москва). Це медіахолдинг, до якого належить той самий телеканал СТС, де тепер буде виходити шоу «Ліга сміху».

Санкції до «СТС Медіа» введені Зеленським на три роки і складаються з восьми обмежувальних заходів. Ось їх повний перелік, як вони записані в документі РНБО:

блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися і розпоряджатися належним йому майном;

обмеження торгових операцій в частині заборони експортно-імпортних операцій, операцій з переробки з підприємствами-резидентами;

запобігання виведення капіталів за межі України;

зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань;

анулювання або призупинення дії ліцензій та інших дозволів, отримання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності;

заборона користування радіочастотним ресурсом України;

припинення культурних обмінів, наукового співробітництва, освітніх і спортивних контактів, розважальних програм з іноземними державами та іноземними юридичними особами;

анулювання офіційних візитів, засідань, переговорів з питань укладення договорів або угод.

Дуже важко побачити тут якусь лазівку, яка залишала б місце для взаємовигідного співробітництва «СТС Медіа» і «Кварталу 95».

Тим часом скандальності у цій, і без того пікантній, справі додає оприлюднений перелік команд, які подали заявки на участь у цьому російському шоу. Отож роялті кварталів ці отримуватимуть і за виступи команд з окупованої частину Донбасу та анексованого Криму. Так, йдеться про команди «Дуэт имени нет» та «Все Пуteam» із Донецька. На сайті вказується, що ці команди із так званої «ДНР». Окрім того, із Керчі та Сімферополя до Москви поїдуть B.A.N.G та Ельвад Вагнер.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися