Який вигляд має не підроблена довідка про тест на коронавірус для виїзду за кордон
Україна

Який вигляд має не підроблена довідка про тест на коронавірус для виїзду за кордон

30 січня 2021, 13:37
0
0
Сподобалось?
0

Від початку епідемії коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні активізувалися шахраї, які пропонують за певну суму підробити ПЛР-тест, так ще й з офіційною печаткою державної лабораторії. 

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я та головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на своїй сторінці у Фейсбуку.

За його словами, за фактом підроблення документів правоохоронці відкрили вже не одне кримінальне провадження.

«Закликаю не користуватись послугами сумнівних осіб та не створювати їм попиту на злочинну діяльність. Якщо вам відомі факти таких правопорушень, будь ласка, повідомляйте про це поліцію», – написав Ляшко.

Головний санлікар додав, що в Україні до лабораторної діагностики на COVID-19 нині залучені близько 490 лабораторій всіх форм власності. З них близько 140 проводять лабораторну діагностику на виявлення вірусу SARS-CoV-2 молекулярно-генетичним методом.

Також акредитовано лабораторії, які можуть видавати результати ПЛР-тестувань відповідно до затверджених міжнародних стандартів. Реєстр акредитованих лабораторій розміщено на за посиланням.

Крім того, Ляшко опублікував фото уніфікованої форми результату лабораторних досліджень на виявлення вірусу SARS-CoV-2, яку рекомендовано використовувати під час перетину державного кордону.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися