На землі її чекає наречений: дівчина-штурман служить у бригаді транспортної авіації
Україна

На землі її чекає наречений: дівчина-штурман служить у бригаді транспортної авіації

31 січня 2021, 17:33
0
0
Сподобалось?
0

Найкрихітніший в Україні штурман Тетяна з дитинства мріяла про небо і неабияк показувала свої амбіції. Дівчина  служить у  бригаді транспортної авіації імені Дмитра Майбороди та підкорює небо  в льотному екіпажі.  Мрія продовжити сімейну династію та  подарувати батьку ще одну можливість пишатись донькою стала основним чинником у виборі майбутньої професії. 

Про це пише АрміяInform.

Маленька не по роках, а за зростом і комплекцією Тетяна, з дитинства слухаючи татові розповіді, мріяла літати та пообіцяла собі, що небо стане її другим домом. Колишній   військовий, що  мріяв стати штурманом, але через певні обставини не закінчив навчання, та вчителька фізики виховали у дівчині наполегливість та вміння досягати своїх цілей. Нині на рівні з чоловіками штурман літака авіаційного загону авіаційної ескадрильї  Тетяна блискуче виконує поставлені завдання. Має понад 200 годин нальоту та професійні вміння стерли гендерну межу в небі та перетворили дівчину на справжнього фахівця.

– Під час свого першого польоту відчуваєш нереальне хвилювання, адже просто не розумієш, що коїться. І так, напевно, ще польотів 5-6. Але, коли вже впевнено вдихаєш свіже повітря,  розумієш, що саме цього прагнула твоя душа, – ділиться своїми теплими спогадами від перших польотів Тетяна.

Обрана професія дозволила дівчині побувати майже у кожному місті України, але найбільше її вразив політ із Гавришівки до Одеси. 

– Це було минулого літа у День Військово-Морських Сил ЗС України. Мені випала честь летіти з Командувачем Повітряних Сил генерал-полковником Сергієм Дроздовим. Коли  він вітав екіпаж, я почувалася страшенно гордою тим, що є часточкою льотного колективу. 

Не існує у світі льотчика, який не був би забобонним, і Тетяна не  виняток. А ще вона має власні прикмети. 

– Перед польотом я обов’язково маю погладити ніс літака, ніби дзьоб пташки. Мені здається, що в такий момент я заряджаю його своєю позитивною енергетикою, і це відчувається, коли ти вже в повітрі. 

Молодий штурман виконувала такі завдання, як перевезення особового складу та вантажів, за її плечима – багато навчально-тренувальних польотів. Тетяна мріє навчитися виконувати десантування особового складу та вантажу, адже багато вже чула про це у своїй бригаді. Дівчина  рада, що потрапила саме в цей колектив, адже  тут служить багато молодих льотчиків-випускників Харківського національного університету Повітряних Сил. Колеги завжди діляться досвідом та дають цінні поради. 

– Старші колеги-чоловіки намагаються піклуватися про мене,  як про доньку, я дуже вдячна їм за це, – коментує Тетяна. – Але одразу попереджаю, що я такий самий член екіпажу, як і вони, тому буду виконувати бойове завдання. 

В обов`язки штурмана входить відстежувати схему зльоту та заходу на посадку, особливо на інших аеродромах, розраховувати курс, підказувати, де перебуває екіпаж, постійно контролювати місцеперебування, надавати поради командиру,  коли збільшити чи зменшити вертикальну швидкість, надавати інформацію льотчику про те, за якою схемою вони зайдуть на посадку. Виконувати ці непрості завдання Тетяні допомагають знання математики та досвід, набутий у тренувальних польотах.

На землі дівчину чекають наречений та друзі, які пишаються своїм маленьким штурманом з великим добрим серцем, котра підкорює небесні простори.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися