Скільки платять медведчуківським мітингувальникам за «просто постояти»
Україна

Скільки платять медведчуківським мітингувальникам за «просто постояти»

8 лютого 2021, 20:48
1
0
Сподобалось?
0

8 лютого у Києві кілька десятків протестувальників вийшли на акцію на захист так званих  "каналів Медведчука" — "112 Україна", NewsOne і ZIK. 

Про це повідомляє ТСН.

Мітинг відбувався під виставковим центром "Парковий", де відбувся Всеукраїнський форум "Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді" за участю президента Володимира Зеленського.

На одному з відео з акції, яке поширив ветеран полку "Азов" Владислав Соболевський, 17-річні хлопці розповіли, що дізналися про захід з Telegram. За участь їм пропонували по 500 грн, тож вони приїхали з Василькова до Києва на мітинг і, як кажуть, вже отримали обіцяні гроші. 

"Ми приїхали з Василькова. Інформацію отримали через Telegram-канал. Платять 500 гривень за мітинг. Просто постояти за три канали, які закрилися", - сказали хлопці. 

Генпродюсер "112 Україна" Антон Марчевський заявив, що на акцію зібрався журналістський колектив, співробітники трьох заблокованих телеканалів. Водночас як зʼясувало "Суспільне", учасників акції набирали через Telegram за плату від 200 до 400 гривень. Зранку їх збирали біля метро "Дарниця", пише ЗМІ. "Мітингувальники" повідомили, що самі не працюють на телеканалах.

"Я думав, сніг треба відгортати чи що”, – сказав один з учасників акції, "Суспільному".

"Думаю, 400 гривень за декілька годин — це нормально", – зазначив ще один учасник акції.

Також перед мітингом учасникам провели інструктаж:

"Раптом що, то ти співробітниця телеканалу, будь-якого — ZIK, 112, хоч 24 канал чи 5 канал, без різниці. Більше ти нічого не кажеш. Замість тебе будуть люди на камеру говорити", – йдеться у відео, відзнятому перед акцією, втім наразі воно заблоковане.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Инна
    Инна

    Людей лишили работы просто за то, что не давали спокойно сидеть в своих креслах, а заставляли отрабатывать народные деньтги И это их выводили за деньги,чтобы митинговать за свои попранные права?. Я бы хотела посмотреть, если бы вдруг Зеленского выперли сейчас с работы просто потому,что он разонравился. Сидел бы он спокойно или бегал бы уже кругами по судам? Так у него в кубышке миллионы и миллионы каждый месяц капают за то,что его бизнес набирает обороты в России, а у этих людей не было ничего кроме зарплаты

    9 лютого 2021, 01:33
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися