Дружина молодша на 31 рік: історія українця, який у 72 роки став багатодітним батьком
Україна

Дружина молодша на 31 рік: історія українця, який у 72 роки став багатодітним батьком

13 лютого 2021, 17:00
0
0
Сподобалось?
0

Наворожила циганка закарпатцю – і її пророцтво збулося

Про Яноша Іванцо з Виноградова «Вісник+К» вже писав. Ми щиро тішилися, що він вперше став батьком у 67 років, а на 72-й день народження дружина подарувала йому третього малюка! Чоловік був неймовірно щасливий, адже на старість літ у його домі залунав дитячий сміх. На жаль, минулого тижня Янош Ласлович помер на вісімдесятому році життя. Майже стільки літ напророкувала йому у дитинстві стара циганка.

Тесть молодший на вісім років, а дружина – на 31

З Яношем Іванцо я не раз зустрічалася, коли перебувала у відрядженні на Закарпатті. Він вражав своїм оптимізмом, усмішкою, щастям. І хоч мешкав з величенькою сім’єю у двокімнатній «хрущовці», не скаржився на життя. Не ображався на людей, які дивувалися, коли чули, як малі діти кликали його татом. «Це моє найбільше багатство. Мені не треба машин, хат, аби здоров’я було, щоб діток на ноги поставити. Хтозна, скільки мені зосталося», – казав мені кілька років тому. Бо пригадав, як у дитинстві до нього підійшла циганка і вхопила за руку: «У молодості дітей у тебе не буде, на старості станеш багатодітним батьком. А помреш у 81 рік».

Це пророцтво ніби супроводжувало Яноша усе життя. І справді, пізнати щастя батьківства замолоду, як і наворожила циганка, не довелося. З першою дружиною прожив 43 роки, а своїх дітей не мав – ростив її дочку. Важко переживав смерть жінки, думав, що і йому настав кінець, тож про одруження і не думав. Часто допомагала названа дочка. Та через кілька років зустрів Марину, молодшу аж на 31 рік.

– Вона прийшла до сусідів у гості, а я саме збирався білити, – розповідав мені Янош Ласлович. – То вона допомогла. І приглянулась: така працьовита молода жіночка. Стали ми зустрічатися. Як і годиться, одружилися та повінчалися. Коли зустрів Марину, ніби й сам ожив…

На той час вона була розлученою, мала сина. Рідні не противилися такому шлюбу, хоча Марині було лише 36 років, а її нареченому – 67. І батько її не відмовляв від дивного заміжжя, хоча… молодший від зятя на вісім років!

– Я його татом не кличу, – сміявся Янош Ласлович. – Називаємо один одного по батькові. Він до нас часто навідується, з внуками бавиться. І син Марини, і моя названа донька приходять на свята. Дружина має внуків, а я правнуків – вони однолітки наших дітей.

Доньку назвали на честь своїх мам

Коли Марина завагітніла, чоловік був на сьомому небі від щастя. Це ж у 67 років вперше мав стати татом! Ось тоді й згадав пророчі слова циганки. Тепер Іванці 12 літ, Іллюші – 9, Маріанні – 7.

– Найменша донечка – то мені найкращий подарунок на день народження за все життя! – радів Янош Ласлович. – Вона народилася, як і я, 12 вересня. У той день мені було 72 роки. Маріанну назвали на честь двох бабок: моєї мами Марії і жінчиної – Анни.

Під час нашої розмови дружина Марина обмовилася, що чоловік навряд чи встигне поставити на ноги дітей, але по-філософськи розмірковувала: «І молоді люди, маючи сім’ї, вмирають».

– Раніше він нарікав, що йому спина болить, а тепер за дітьми забув, здоровіший став. За ті роки, що ми разом, Іванко мене жодного разу не образив, – зізнається Марина.

 – Коли діти бігають по квартирі, тільки душа радіє! І спокою мені не треба! Я їх вчу угорської мови, трохи чеської, словацької, польської, кожен має свій комп’ютер. Я душевно багатий! – сяяв від щастя Янош Ласлович. – Мені є до кого йти, мене вдома чекають. Малий очі відкриє: «До тата». Хіба то не радість? Нехай Бог дасть, щоб всі були такі щасливі, як я!

На жаль, минулого тижня чоловік помер. Два роки тому він переніс інфаркт. І хоч доньки та син додавали йому радості, він погано почувався. Думали, що то хворе серце турбує, та й поважний вік дається взнаки, а це рак поволі забирав життя…

Олена ПАВЛЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися