Затримали двох кураторів «груп смерті»
Україна

Затримали двох кураторів «груп смерті»

12 березня 2021, 19:39
0
1
Сподобалось?
1

Кіберполіція затримала 2 так званих кураторів «груп смерті», якими виявилися підлітки – 13 і 15 років.

Про це в ефірі програми «Право на владу» заявив головний інспектор Департаменту кіберполіції Нацполіції Роман Сочка, повідомляє Укрінформ.

«Що стосується кураторів «суїцидальних груп», то хотів зазначити, що кіберполіцією лише у цьому році затримано двоє таких осіб, які називали себе кураторами, і що найстрашніше, це виявилися діти 13 і 15 років. Це діти, які не утвердилися в житті, не мають авторитету серед близьких, друзів, не мають увагу від своїх батьків. Але що стосується саме так званого останнього завдання, то під час документування протиправної діяльності таких груп, таких кураторів, Департамент кіберполіції не зафіксував жодного випадку суїцидального внаслідок перебування дітей у групах смерті», - сказав Сочка.

Говорячи про психологічний портрет цих так званих кураторів, представник кіберполіції зазначив, що на його особисту думку, це діти з психологічними розладами.

«На сьогодні вони проходять примусове медичне лікування, і за попередньою інформацією, мої слова підтвердилися», - повідомив Сочка.

Як повідомлялося, останніми тижнями в Україні збільшилася кількість дитячих смертей або спроб самогубств, зокрема, внаслідок падіння з вікна або отруєння медикаментами.

23 лютого народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомив, що у столиці за два місяці цього року зафіксували 25 спроб дитячих самогубств, що перевищує показник минулих років у кілька разів.

Фото ілюстративне.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися