У Єгипті помер відомий волонтер, який допомагав військовим
Україна

У Єгипті помер відомий волонтер, який допомагав військовим

23 березня 2021, 10:57
0
0
Сподобалось?
0

19 березня в Єгипті помер відомий український волонтер Юрій Юрасюк з Ірпеня Київської області. 

Про це пише РБК.

Чоловік поїхав разом з дружиною Ольгою і двома доньками на відпочинок на початку березня. На третій день йому стало зле – почався сильний кашель, проблеми з диханням. Його негайно госпіталізували в лікарню Шарм-ель-Шейха та встановили діагноз – "Пневмонія". 

9 березня його довелося під'єднати до апарату ШВЛ. Юрія намагались врятувати, але на жаль, не вдалося. Зараз вирішується питання про репатріацію його тіла на батьківщину.

Відомо, що Юрій Юрасюк – знаний фронтовий волонтер і дитячий стоматолог. Він безкоштовно лікував зубки дітям сімей загиблих на сході України.

Кілька років був волонтером ГФ "Бучанська Варта". Всі роки війни на Донбасі він допомагав українським військовим.

В Єгипті у Юрія виявили коронавірус. Його сім'ю і друзів не ізолювали через те, що у них тест не підтвердив наявність COVID-19. Друзі та туроператор допомогли організувати повернення додому здорових членів сім'ї. Згодом дружина волонтера повернулася до Єгипту і оселилася поруч із госпіталем. Їй не дозволяли бачитися з чоловіком, ані навіть спілкуватися телефоном. Лікарі говорили, що Юрій дуже слабкий і йому потрібно берегти сили.

"Посольство з моменту надходження інформації про госпіталізацію Юрія Юрасюка в лікарню підтримувало постійний контакт з дружиною померлого Ольгою Юрасюк і страховою компанією, яка його обслуговувала. На цей момент посольство надає сприяння у репатріації труни з тілом Юрія Юрасюка в Україну", - повідомили в посольстві України в Єгипті.

В Шарм-ель-Шейх прибув консул України, який зустрівся з дружиною загиблого, де надав їй адвокатську підтримку.

"Трагічна смерть Юрія Юрасюка мала великий резонанс серед керівництва Єгипту. 20 березня за моїм дорученням в Шарм-ель-Шейх прибув консул України. У той же день за дорученням єгипетського міністра туризму в посольство телефонували численні єгипетські високопосадовці зі словами співчуття. 21 березня я особисто розмовляв з Ольгою Юрасюк, вона перебуває разом з сестрою та іншими рідними в Єгипті. Єгипетська сторона взяла на себе всі витрати щодо їхнього перебування в Єгипті, і консул проводить роботу з місцевими туроператорами з приводу надання матеріальної допомоги сім'ї загиблого", - повідомив посол.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися