У лікарні в Києві вперше пересадили нирку дитині
Україна

У лікарні в Києві вперше пересадили нирку дитині

25 березня 2021, 20:58
0
0
Сподобалось?
0

У Національній лікарні «Охматди» уперше пересадили нирку 12-річній дівчинці Софії. Донором став її батько. Софія вже готується до виписки. Лише в цій лікарні на гемодіалізі постійно перебувають 30 дітей: усі вони потребують таких операцій.

Однак зовсім не в усіх є родинний донор. Які перспективи у дітей з листа очікування - у матеріалі ТСН.

Після пересадки нирки пройшло 15 днів. Дитяча лікарня "Охматдит" три роки йшла до цього кроку. Операцію зробили разом з хірургами інституту Шалімова. До цього моменту в Україні не було спеціалізованого дитячого закладу, який би робив трансплантації. У відділені токсикології постійно на гемодіалізі перебувають 30 дітей, але не усі мають родинного донора. Тому в лікарні сподіваються, що наступним кроком буде трупна трансплантація.

Міністр охорони здоров'я переконує: жоден українець цього року не поїде на трансплантацію нирок за кордон. Діти, які перебувають у єдиній інформаційній системі трансплантації - першими мають отримувати посмертні органи. 

В дитячій лікарні "Охматдит" також готуються до перших пересадок печінки. Тут сподіваються, що такі пересадки стануть рутинними операціями.

Фото – Ірини Заславець


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися