До Червоної книги України внесли хрін
Україна

До Червоної книги України внесли хрін

3 квітня 2021, 18:06
0
0
Сподобалось?
0

Наближається Великдень. Добрі хазяї звикли готувати до свята хрін, бо він ой-як смакує до печених м’яска та ковбаски. Не в усіх корінь росте на городі, тож його ходять копати у поля. Тепер цього робити не можна. Адже хрін внесли до нового списку рослин Червоної книги України як таку, що вимирає!

Хрін великоплідний потрапить до Червоної книги вперше. А ця рослина – така корисна для людини. Хрін допомагає організму протистояти вірусам і регулювати потрібну температуру тіла, покращує роботу кишечника, має жовчогінну та відхаркувальну дію. Його призначають при простудних, шкірних захворюваннях, різних запальних процесах, хворобах шлунково-кишкового тракту, печінки, сечового міхура, подагрі, ревматизмі. Вітаміну С у хроні в п’ять разів більше, ніж в апельсинах і лимонах!

Тепер за винищення хрону, як і інших червонокнижних рослин, передбачено штраф від двадцяти (340 грн) до тридцяти (510 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Це якщо ви копатимете не у себе на городі. За корінь зі своєї грядки не каратимуть.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися