На Миколаївщині 16-річній вихованці інтернату примусово зробили аборт
Україна

На Миколаївщині 16-річній вихованці інтернату примусово зробили аборт

12 квітня 2021, 20:46
0
0
Сподобалось?
0

В Миколаївській області 16-річній вихованці інтернату примусово зробили аборт. 

Про це пише ТСН.

Дівчину кілька днів силою тримали в ізоляторі, давали відповідні таблетки, а потім відвезли до лікарні, аби закінчити процедуру. Розголос стався завдяки іншим вихованцям, які потай зателефонували знайомим із проханням про допомогу. 

16-річну Віку переводять з інтернату у реабілітаційний центр. Після втрати дитини дівчина в шоковому стані. "Вона залякана, не може це сказати – це є свідчення психолога – дитина не була згодна, щоб плід був вбитий", - розповів представник Офісу Уповноваженого ВРУ з прав дитини Павло Шульга.

Дівчину тиждень тримали в ізоляторі інтернату, де вона навчалась, і змушували приймати таблетки, що призводять до аборту. Про це подруги Віки розповіли знайомій жінці, а та - повідомила офіс Уповноваженого.

Про те, що Віку примушували до аборту свідчить і її переписка з подругами. І цей випадок, тут не перший, каже випускниця інтернату Сніжана. Вона приїхала щоб розповісти, як керівництво інтернату примушували її позбутися дитини від коханого хлопця.

"Я зробила аборт, тому, що боялася. Сказали – ти розумна дівчинка, тобі не потрібна ця дитина, тебе будуть гнобити – давай ти краще зробиш аборт, ми тобі допоможемо", - розповіла вона.

Каже, такі історії – були і до неї. Мовчать про них – бо бояться вихователів, які б'ють та домагаються дівчат. "Вадим Борисович міг взяти за грудь, язик засовував в рота, будив, лапав трогав. Вихователі бють дітей і на це ніяк не реагує руководство", - розповіла Сніжана.

Звязатись з директоркою не вдається. В інтернаті кажуть, що керівництва на місці немає. У заклад не пускають. Замість директорки до представників ЗМІ вийшов вихователь, про якого згадувала Сніжана. Усі звинувачення відкидає. А щодо Віки запевняє – вона сама хотіла зробити аборт. "Вона дитина, але є законодавство, яке дозволяє і вона скористалася, дала згоду", - сказав він. 

Насправді, за словами Павла Шульги, завдання інтернату - зробити все аби зберегти дитину. "Це порушення прав і тої дитини, яку примусили зробити аборт і тої , яка повтинна була народитися. Спілкуючись з випускниками закладу, я чув, що це не те, що не перший, це не перший десяток таких випадків", - сказав він.

Натомість в районній лікарні переконують – аборт учениці інтернату робили вперше і з її добровільної згоди. Після розголосу поліція відкрила провадження за неналежне виконання обовязків працівників інтернату. Встановлюються всі обставини. 

У Вікторії попереду тривала реабілітація. В Офісі уповноваженого ВРУ з прав дитини кажуть, що якщо провина працівників інтернату буде доведена - зроблять усе, аби керівництво закладу було звільнене і понесло покарання. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися