На Донбасі ворог скинув на житлові будинки протипіхотні міни
Україна

На Донбасі ворог скинув на житлові будинки протипіхотні міни

20 квітня 2021, 18:49
0
0
Сподобалось?
0

На Донбасі вночі в 19 квітня збройні формування Російської Федерації за допомогою БПЛА скинули протипіхотні міни ПОМ-2 у житловому секторі в Зайцевому.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

"На щастя, цього разу обійшлося без жертв", - повідомляють в Генштабі ЗСУ із посиланням на інформацію української сторони СЦКК.

Виявити та знешкодити боєприпаси вдалося військовослужбовцям гірсько-штурмової бригади "Едельвейс". Зазначається, що ПОМ-2 неможливо знешкодити без вибуху.

"Міни встановлюються тільки засобами дистанційного мінування, а вибух заряду відбувається в момент спрацювання чутливих датчиків, що несе особливу небезпеку для місцевого населення".

До того ж, щоби приховати, що смертельні боєприпаси терористам поставляються з РФ, окупанти затирають маркування, де вказані номер партії, завод та дата виготовлення.

Додають, що це восьмий випадок застосування бойовиками ПОМ-2 від початку року і другий від 13 квітня, коли дистанційне мінування зафіксували у безпосередній близькості до об'єкту цивільної інфраструктури КПВВ "Майорськ".

А 17 квітня окупанти обстріляли житловий сектор Зайцевого із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, влучивши по вулиці Журавського, 23 та 24, внаслідок чого пошкодили огорожу приватного господарства.

"В якості засобів доставки російські терористи частіше за все використовують БПЛА та спеціально переоснащені гранати ПГ-7", - йдеться у повідомленні. 

"Всі зазначені злочини проросійських терористів були верифіковані українською стороною СЦКК. Результати верифікації будуть слугувати беззаперечними доказами злочинів РФ на українській землі, - наголошують у повідомленні. - Про факти зазначених порушень з боку збройних формувань РФ українська сторона СЦКК повідомила СММ ОБСЄ". 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися