17-річну українку зґвалтували і покинули помирати
Україна

17-річну українку зґвалтували і покинули помирати

6 травня 2021, 19:49
0
-2
Сподобалось?
-2

17-річну жительку с. Бреусівка Козельщинської тергромади на Полтавщині, яку знайшли мертвою на узбіччі дороги, зґвалтували.

Про це повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

У злочині підозрюють 15-річного хлопця, з яким загибла відпочивала в одній компанії. 

Слідчі встановили, що напередодні ввечері потерпіла гостювала у будинку знайомого, в компанії двох 15-річних юнаків, 17-річної дівчини та 20-річного чоловіка. Разом вони випивали. Справу розслідують як умисне вбивство, зґвалтування неповнолітньої і залишення в небезпеці, каже начальник Кременчуцького районного управління поліції Іван Жук.

"У кримінальних провадженнях триває ряд експертиз, а також проводяться необхідні слідчі дії для встановлення істини у справі. Ретельно вивчаються всі обставини злочину для визначення ролі кожного учасника події та надання їх діям об'єктивної юридичної оцінки", - розповів Жук.

Дівчину звали Марія. Вона навчалася у Кобеляцькому аграрному ліцеї на оператора комп'ютерного набору і приїхала до баби, пишуть "Факти".

В аграрному ліцеї про Марію відгукуються позитивно: була врівноваженою, хоч і дещо замкнутою, любила малювати, з поганими компаніями не водилася, ніхто в гуртожитку не бачив, щоб вона вживала спиртні напої. Однак викладачів і майстрів насторожувало те, що нею опікувалася лише баба. А мати з вітчимом донькою не цікавилися. Змалечку вони віддали Машу в школу-інтернат, де і зараз перебувають її брат та сестра (у них багатодітна сім'я). Її родина мешкає в Кобеляцькому районі, а дівчинка останнім часом жила з бабою в Козельщинському. З 25 березня учні ліцею були переведені на дистанційне навчання, і Марія з того часу постійно перебувала у Бреусівці.

"Маша була обділена увагою близьких і не мала належного матеріального забезпечення: одягалася дуже скромно, користувалася старим телефоном, а останнім часом, коли він зламався, взагалі лишалася без мобільного зв'язку. Хоча з приводу своєї бідності дівчина не комплексувала, ми все ж виділяли кошти, щоб вона могла купити собі новий одяг", — розповідає в. о. директора ліцею Яніна Монастиренко.

Мешканці Бреусівки відмовилися ховати загиблу до проведення справедливого розслідування. Й збиралися навіть відправити тіло назад у морг. Адже в акті судмедексперта причиною смерті дівчини було названо алкогольне отруєння. Тоді як на ї тілі були численні сліди побоїв.

За словами голови Козельщинської селищної громади Олександра Троцького, інтереси родини загиблої буде відстоювати адвокат, найнятий громадою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися