На ЗНО сільських дітей довезуть, але з температурою не пустять
Україна

На ЗНО сільських дітей довезуть, але з температурою не пустять

25 травня 2021, 09:00
0
0
Сподобалось?
0

ЗНО у 2021 році (уже 15 літ проводиться) розпочнеться 21 травня з хімії. Також у травні випускники шкіл складуть тести з математики та іноземних мов (англійської, німецької, французької та іспанської). ЗНО з інших предметів відбудеться з 1 по 15 червня 2021 року. Про те, як проводитиметься основна сесія ЗНО, розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Загалом на участь у тестуванні на Волині подали заявки понад 12,5 тисячі осіб. Для нього діятимуть 60 пунктів. Якщо предмет не популярний, як, скажімо, «хімія», буде відкритий лише один, куди мають з’їхатися усі діти з області. Тож велика порада – завчасно перевірити, скільки часу йде на дорогу від дому до певного пункту тестування. Як зауважила пані Лариса – щороку педагоги бачать сльози тих, хто не встиг. Отож, допуск здійснюватиметься з 9.50 до 10.50. Далі нікого в приміщення не запускатимуть.

Із собою учасник тестування повинен мати паспорт, сертифікат та запрошення-перепустку, а також дві ручки чорного кольору та дві маски. Що змінили цього року: паспорт може бути зареєстрований у програмі «Дія», тож підтверджувати особистість дозволили на телефоні. Запрошення-перепустку теж можна сфотографувати і показати перевіряючому. Але сертифікат ЗНО має бути тільки оригінал. Якщо учасник його згубив – а таке буває досить часто – повинен виробити дублікат, звернувшись до Центру оцінювання якості освіти.

Якщо у дитини перевіряючі зафіксували температуру 37,2 і вище, її відведуть убік і дадуть час «охолонути» – раптом винна спека. Якщо температура не зменшиться, учасник, на жаль, не зможе потрапити на тестування. Але зверніть увагу, він має лише п’ять днів (від часу проведення) для того, щоб подати документи для участі у додатковій сесії. До цього обов’язково потрібно надати оригінал медичної довідки від свого сімейного лікаря про те, що у день тестування людина була хвора. Тобто необхідна поважна причина для додаткової сесії. Документи мають бути надані чи надіслані рекомендованим листом до регіонального центру оцінювання якості освіти.

Начальниця управління освіти і науки Волинської ОДА Людмила Плахотна додала, що доїзд учасників у районах (це переважно стосується сільських дітей) до пунктів ЗНО повинні забезпечити органи місцевого самоврядування. Яким чином? Усе залежатиме від кількості дітей: кількох можуть привезти й особистим транспортом, більшість доставлять шкільним автобусом (таких у нашій області є понад 200).

- Оголошення результатів з усіх предметів відбудеться не пізніше 30 червня 2021 року.

- Апеляційні заяви від учасників тестування, яких не влаштовує отримана кількість балів на ЗНО, будуть розглядатися від дня оголошення результатів кожного тесту.

- Додаткова сесія ЗНО для учасників, які не змогли взяти участь в основній сесії тестування з поважних причин, пройде у період з 29 червня до 16 липня. Оголошення результатів відбудеться не пізніше 23 липня 2021 року.

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися