Уряд знову змінив процедуру призначення субсидій – стояння у чергах було марним
Україна

Уряд знову змінив процедуру призначення субсидій – стояння у чергах було марним

19 травня 2021, 17:36
0
2
Сподобалось?
2

Сьогодні уряд під час чергового засідання вніс зміни до порядку призначення житлових субсидій. Вони дадуть змогу перепризначати субсидії без подання відповідної заяви, однак з деякими винятками.

Про це інформує Урядовий портал.

Фактично йде мова про те, що держава вирішила повернутися до автоматичного перепризначення допомоги. А ті, хто вистоював довжелезні черги, аби подати документи, робили це намарно.

«З травня цього року Уряд запровадив нові правила щодо отримання субсидій. Ми уважно аналізували ситуацію останні дні, і сьогодні вносимо певні корективи в ці правила, аби спростити процедуру отримання допомоги. Верифікація субсидій продовжується. Це справедливо і правильно, аби їх отримували ті, хто їх дійсно потребує», – зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль,

Також, за його словами, зміни щодо призначення субсидій торкнуться питання наявності в особи декількох об’єктів житла.

«Якщо ви власник 3-4 квартир у Києві, то субсидія вам призначена не буде. При цьому, якщо у вас є квартира в місті й будинок у селі, то це не завадить вам отримати допомогу. Так само, якщо у вас є ще одне житло на правах спільної власності з іншими людьми ми збільшуємо розмір депозиту, який впливає чи буде отримана субсидія, чи не буде. Також претендувати на субсидію можна, маючи на депозиті до 100 тисяч гривень», – відзначив Денис Шмигаль.

Глава Уряду також зауважив, що до травня 2021 року в Україні практично 3 мільйони домогосподарств отримували субсидійну допомогу. Він наголосив, що нові правила верифікації торкнуться лише декількох відсотків з цих домогосподарств.

Як відзначив Денис Шмигаль, відтепер справи про призначення субсидій в окремих випадках розглядатимуть органи соціального захисту населення на місцях. За його словами, це дасть змогу втричі скоротити терміни розгляду заяв.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися