У новому меню для школярів - 160 страв
Україна

У новому меню для школярів - 160 страв

25 травня 2021, 17:35
0
0
Сподобалось?
0

24 травня представили нове меню на чотири тижні, яке складається зі 160 страв.

Презентували меню перша леді України Олена Зеленська, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, міністр освіти Сергій Шкарлет та шеф-кухар, який працював над розробкою страв для школярів, Євген Клопотенко, пише LIGA.Life.

"Багато з норм вступають в силу з 1 вересня, є ще час підготуватись. Я не можу проконтролювати, чим харчується моя дитина, коли я її не бачу. Цифри на початку нашої роботи 91% їдалень в містах і 98% їдалень в селах взагалі не перевіряють калорійність страв. 25% шкіл не перевіряють температуру страв", – заявила Олена Зеленська.

52% шкіл в селах та 40% в містах не мають потрібних приміщень та обладнання, щоб діти могли нормально харчуватись. Також Зеленська наголосила, що непрофесійні кухарі не можуть працювати у шкільній їдальні, тож необхідно провести реформу з навчання кухарів.

"Ми сформували одні з найкращих норм у світі. Норми, які ми зробили, не прості. Ми говоримо не тільки школи, але й про дитсадки", – наголосив Клопотенко.

Під час презентації дітям на пробу запропонували таке меню:

  • салат з морквою, сиром та сметаною
  • шпундра
  • булгур
  • Львівський сирник
  • йогурт
  • банан.

Цьогоріч Держпродспоживслужба провела 414 позапланових і 8 планових перевірок по безпеці харчових продуктів. Перевірили 3966 постачальників та 466 операторів ринку, які годують 14531 школу. Виявилося, що кожне четверте шкільне меню (23%) порушує норми харчування.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися