Замість сосисок і пюре у школах годуватимуть шпундрою та верещакою
Україна

Замість сосисок і пюре у школах годуватимуть шпундрою та верещакою

6 червня 2021, 16:27
0
0
Сподобалось?
0

Триває реформа не тільки освіти загалом, а й шкільного харчування зокрема. З січня у школах заборонили продавати газовані напої, каву, ковбасу, сосиски тощо. Почали де-не-де впроваджувати «здорове харчування». А от минулого тижня офіційно представили нове шкільне меню, на яке мають перейти усі навчальні заклади країни. У раціоні суттєво збільшили кількість фруктів та м’яса, а хліба, цукру і солі – зменшили.

Шкільне меню розробляв відомий телевізійний шеф-кухар Євген Клопотенко, тож там пропонується 160 різноманітних страв з дивними назвами: шпундра, верещака, чилі кон карне, львівський сирник. Він пояснив – усе це страви української національної кухні, просто давно і незаслужено забуті. У меню також продумані страви для тих дітей, у кого алергія на молоко або безглютенова дієта. Потрібно лише принести довідку від лікаря про ці потреби.

По-новому годувати учнів збираються вже з початку наступного навчального року. Зрозуміло, що зміни «докотяться» не до всіх. Хоча загалом плани з реформування шкільного харчування мають бути впроваджені до 2023 року.

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися