Коли ж буде обіцяний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам?
Україна

Коли ж буде обіцяний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам?

6 червня 2021, 12:55
0
2
Сподобалось?
2

«Обіцяли перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам з 1 квітня, а його досі нема…». Подібних звернень від читачів редакція «Вісника+К» отримує чимало. Ситуацію роз’яснює заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Лариса Лучковська.

– Так, згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», передбачено, що з 1 квітня без додаткового звернення проводиться перерахунок пенсій особам, які після призначення чи попереднього перерахунку продовжували працювати впродовж двох років та набули не менше 24 місяців страхового стажу. Його обчислення здійснюється за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування після надходження інформації про сплату єдиного внеску. А з 1 січня 2021 року такі відомості тепер надходять щокварталу замість щомісяця. Тож дані про страховий стаж за I квартал 2021 року будуть відображені в Реєстрі у травні-червні поточного року. Автоматичний перерахунок працюючим пенсіонерам проводиться після надходження відомостей про сплату єдиного внеску за цей період. Його вже зроблено, і в червні кошти буде виплачено, – зауважує Лариса Лучковська.

І наголошує, що при цьому розмір пенсії перераховано з 1 квітня поточного року та здійснено відповідну доплату. Також у Пенсійному фонді нагадують: працюючі пенсіонери, у яких станом на 1 квітня 2021 року не виконуються згадані вище умови щодо страхового стажу, після набуття права на такий перерахунок можуть не чекати наступного автоматичного перерахунку та особисто звернутися з відповідною заявою до органів Фонду.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися