Віктор ОЛІЙНИК
Україна

Парламентський досвід допомагає депутату відстоювати інтереси волинян

6 червня 2021, 19:17
0
0
Сподобалось?
0

Віктор Олійник – один з тих обранців головного самоврядного органа краю, які не відкладають  «у довгу шухляду» звернення виборців. Хоча минуло трохи більше половини року відтоді, як він отримав представницький мандат, вже можна говорити про конкретні результати роботи як на виборчому окрузі, так і в облраді.

– Депутатську роботу вирішив зосереди­ти у постійній комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства і дитинства не випадково, адже у Верховній Раді працював головою підкомітету з питань соціального захисту населення, яке постраждало внаслідок Чорнобильської катастрофи, – розпочав розмову Віктор Степанович. – Маю за правило не зволікати, коли звернення людей стосуються їхнього здоров’я, підтримки у нинішній непростий час економічної кризи і карантинних обмежень. Як володимирчанин добре знаю проблеми Володимир-Волинського територіального медичного об’єднання, якому важливо отримати статус опорного медичного закладу, щоб жителям громади тут надавали якісні послуги. З цього приводу неодноразово усно й письмово звертався до керівництва області, обласного управління охорони здоров’я. Нещодавно на своєму засіданні Волинська обласна госпітальна рада підтримала клопотання про присвоєння такого статусу цій лікарні, а голові облдержадміністрації рекомендовано звернутися з відповідним листом до Міністерства охорони здоров’я. У перспективі це передбачає можливість залучати додаткові гроші з державного бюджету у розвиток лікарні, закупівлю сучасного обладнання, що, безумовно, сприятиме підвищенню якості медичних послуг. Водночас і міська влада виділяє чималі кошти для лікарні. Саме на такі результати я й спрямовую свої зусилля, використовуючи депутатські повноваження.

– У соцмережі з’явилася інформація про те, що Ви побували у санаторії «Дачний». Цей візит, очевидно, був не випадковий?

– Так. У січні до мене звернулися батьки, які просили допомогти відновити роботу цього закладу, де лікують та проводять реабілітацію дітей-інвалідів. Через недотримання певних вимог безпеки він був змушений призупинити свою роботу. Як депутат надіслав відповідне звернення голові облради. На одній із сесій було виділено 1,6 мільйона гривень для того, щоб усунути перешкоди для повноцінної роботи закладу. І ось, коли побував у «Дачному», на власні очі пересвідчився: санаторій працює, дітки зможуть тут лікуватися й відновлювати своє здоров’я.

– На останній сесії облради з ініціативи фракції «Батьківщина» ухвалено кілька важливих звернень.

– Одне з них – про створення реабілітаційних центрів для людей з постковідним синдромом. Поки що в Україні немає таких закладів, де могли б відновлювати здоров’я ті, хто одужав від COVID-19, але страждає від його довгострокових наслідків. У зверненні, яке облрада скерувала до президента, уряду, парламенту, йдеться про необхідність розробити програму, де передбачити створення за кошти державного бюджету реабілітаційних центрів, пакетів медичних послуг Національної служби здоров’я для постковідних хворих, підготовку у медичних вишах фахівців, які надаватимуть їм спеціалізовану допомогу.

Ще одне звернення – не менш важливе, яке стосується збереження системи поштових послуг, особливо у сільській місцевості. Уряд ухвалив рішення про скорочення мережі «Укрпошти» наступного року. На Волині можуть закрити 300 відділень у населених пунктах, де проживає менше двох тисяч людей, а майже 200 листонош втратять роботу. Хоча в урядовій постанові передбачається, що у малі села виїжджатимуть пересувні відділення, переконаний: сільські мешканці, а це переважно люди старшого віку, не зможуть вчасно оплатити комунальні послуги, отримати пенсію, передплатити газети та журнали, придбати необхідні товари. З тим, що потрібно скасувати урядову постанову, погоджуються керівники області та Волинської дирекції «Укрпошти». Сподіваюся, що волинських депутатів почують у столиці і зупинять механізм знищення українського села.

– Як підтримуєте зв’язки з виборцями?

– Хоча мої помічники постійно приймають відвідувачів у громадській приймальні місцевих депутатів від ВО «Батьківщини», віддаю перевагу живому спілкуванню з людьми на окрузі. Тоді вони відвертіше розповідають про проблеми, діляться думками, висловлюють свої пропозиції. Працюємо однією командою разом з депутатами «Батьківщини» міськради та районної ради. Тримаю тісний зв’язок з нашими обранцями у Нововолинській міській, Локачинській та Іваничівській селищних радах. Саме це дає змогу оперативніше реагувати на звернення людей і досягати результатів.

Назву ще один важливий інструмент комунікації – засоби масової інформації. Хочу подякувати волинським журналістам за тісну співпрацю на благо Волині і привітати з професійним святом. Окрема вдячність – колективу тижневика «Вісник+К», який нещодавно відзначив срібний ювілей. Сердечне спасибі за політичну неупередженість, високий професіоналізм, увагу до читача, який віддячує вам своєю любов’ю.

Наталка ГРІНЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися