Пенсіонери отримають доплати до пенсій
Україна

Пенсіонери отримають доплати до пенсій

4 червня 2021, 12:43
0
0
Сподобалось?
0

Пенсіонери віком від 75 до 80 років з 1 жовтня поточного року отримають доплату до пенсії у розмірі 400 грн, а мінімальна пенсія для них буде встановлена на рівні 2500 грн.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ході Години запитань до уряду в парламенті, передає "УНІАН"

"Цього року продовжено виплату 500 грн особам 80+ та забезпечено мінімальну пенсійну виплату на рівні 2600 грн. З 1 жовтня доплату до пенсії у розмірі 400 грн отримають пенсіонери віком від 75 до 80 років. Для них мінімальна пенсійна виплата буде встановлена на рівні 2500 грн", - сказала Лазебна.

Вона зазначила, що після зменшення у 2016 році розміру ЄСВ, у 2 рази скоротилися надходження до Пенсійного фонду, які могли бути спрямовані на підвищення рівня пенсійного забезпечення.

"Тому за дорученням президента уряд почав впроваджувати додаткові соціальні програми - це адресна допомога для 2,4 млн пенсіонерів старше 75 років, це щомісячні компенсаційні виплати для 0,5 млн осіб, у яких страховий стаж 30 років у жінки та 35 років у чоловіків, і це цільові доплати для 1,7 млн пенсіонерів з низькими розмірами зарплат, які вони отримували в період їх трудової діяльності. Починаючи з наступного року ці фіксовані розміри буде індексуватися і таким чином збільшуватися", - підкреслила міністр.

Також Лазебна повідомила, що з 1 грудня для пенсіонерів старше 65 років мінімальна пенсія становитиме 2600 грн.

Крім того, за словами міністра, з квітня вже були перераховані пенсії для 300 тис. працюючих пенсіонерів, а для сімей загиблих учасників бойових дій пенсії були підвищені майже у 2 рази.

З 1 липня також буде проведено підвищення мінімальних пенсійних виплат для осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Лазебна повідомила про законопроект, у разі прийняття якого з 1 січня 2022 року для понад 30 тис.осіб з інвалідністю з числа ліквідаторів аварії на ЧАЕС пенсія буде підвищена в середньому на 40%.

"Але ми з вами повинні напрацювати ще одне рішення, яке від нас з вами чекають 700 тис.осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Я маю на увазі додаткову пенсію за шкоду, завдану здоров'ю, яка не переглядалася з 2014 року", - сказала міністр.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися